Γράφει η Μαρία Ανθοπούλου-Κελεσίδου
Β
ασιλιάς του πασχαλιάτικου κρασιού είναι αναντίρρητα το Ξινόμαυρο.
Δεν υπάρχει άλλη γιορτή της Χριστιανοσύνης που να είναι τόσο συνδεμένη με γεύσεις.
Γεύσεις από παραδοσιακή μαγειρίτσα - με άνηθο η χωρίς, τσουρέκια, κ.α. κυρίως όμως αυτό που περιμένουν όλοι μετά από τη νηστεία είναι το ψήσιμο του οβελία.
Δε νοείται βέβαια, γιορτή χωρίς κρασί.
Ο πατροπαράδοτος οβελίας αναζητά κρασιά με οξύτητα που θα περιορίσουν την αίσθηση της λιπαρότητας του κρέατος.
Το αρνάκι στη σούβλα, επιζητά ένα κρασί πλούσιο, πληθωρικό και καλοδομημένο, όπως αυτό που δίνει η εκλεκτή ερυθρή ποικιλία, το γηγενές Ξινόμαυρο.
Αδιαμφισβήτητος βασιλιάς του πασχαλιάτικου κρασιού...αναδεικνύεται το ξινόμαυρο.
Σε τεύχος η βίβλος της γαλλικής οινολογίας «Le Rouge et le Blanc» φιλοξενεί ένα αποθεωτικό αφιέρωμα για το Ξινόμαυρο κρασί, που από τις σούβλες κάνει τη διαδρομή στα σαλόνια της Μπουρζουαζίας με στιλ.
Το κρασί που παράγεται κυρίως στη Νάουσα χρόνια τώρα συνοδεύει με μεγαλοπρεπή διακριτικότητα το πασχαλιάτικο μεσημέρι και αποτελεί την καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε.
Διαλέξτε ένα ζωηρό Ξινόμαυρο ? χάρη στην οξύτητά του ? που προβάλλεται ως ιδανική επιλογή.
Το ψητό αρνί, τα κόκκινα αυγά, η μαγειρίτσα καθώς και πολλά άλλα πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, επιλέγουν έναν ...κοσμοπολίτη σύντροφο στο τραπέζι και αυτός με τη σειρά του τους ανταμείβει!
Επιλέξτε για τον επίκαιρο οβελία, ένα στιβαρό Ξινόμαυρο από την Νάουσα.
Καλό Πάσχα!