Ξεχωρίστε τα είδη του κρασιού

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ - ΠΕΡΙ ΟΙΝΟΥ

 Γράφει η Ανθοπούλου-Κελεσίδου Μαρία

 

Τ

ο κρασί είναι συνδεδεμένο.....

 

με την καλή σωματική και ψυχική  μας κατάσταση, ενώ έρευνες το συνδέουν και με τη μακρο­ζωία.

Είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό, είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία.

Θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τα μυστικά του.

 

Μάθετε να ξεχωρίζετε τα είδη του κρασιού, να διαβάζετε τις ετικέτες του, να το σερβίρετε στην κατάλληλη θερμοκρασία και στο σωστό ποτήρι και να το συνοδεύετε με το ιδανικό γεύμα.

ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

  • Επιτραπέζιοι οίνοι (Κρασιά χωρίς συγκεκριμένη περιοχή προέλευσης....)
  • Τοπικοί οίνοι (Αποτελούν υποκατηγορία των επιτραπέζιων οίνων με καθορισμένη προέλευση....)
  • ΟΠΑΠ (Κρασιά με «Ονο­μασία Προέλευσης Ανωτέρας Ποιό­τητας»)

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΧΡΩΜΑ

  • Λευκά (σταφύλια από λευκές ή ερυθρές ποικιλίες)
  • Ροζέ  (σταφύλια από ερυθρές ποικιλίες )
  • Κόκκινα (σταφύλια από ερυθρές ποικιλίες)

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΓΕΥΣΗ

  • Ξηρά
  • Ημίξηρα
  • Ημίγλυκα
  • Γλυκά

Η ΕΤΙΚΕΤΑ (περιέχει όλες τις πληροφορίες που αφορούν το συγκεκριμένο κρασί)

Ονομασία (αναγράφεται το όνομα του κρασιού και η κατηγορία στην οποία ανήκει)

Παραγωγός/εμφιαλωτής

Χώρα παραγωγής

Αλκοολικός βαθμός (πρόκειται για το ποσοστό οινοπνεύματος που περιέχεται στο κρασί)

Εσοδεία (το έτος σοδειάς)

«Περιέχει θειώδη» (αναγράφεται υποχρεωτικά για την ενημέρωση των καταναλωτών)

Χωρητικότητα (συνήθως είναι φιάλες των 750 ml)

Στο πίσω μέρος της φιάλης ( η ετικέτα δίνει πληροφορίες για τον παραγωγό, το κρασί κλπ.)