Είναι αλήθεια απαραίτητο το κομμωτήριο;

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ - HAIR STYLES

mallia metaxenia

Επιμέλεια Δήμος Ίντος

Πολλές φορές πηγαίνοντας στο κομμωτήριο έχετε ήδη στο μυαλό σας να πείτε στον κομμωτή σας να μην σας κόψει περισσότερο από ένα δάχτυλο σε μήκος ή φεύγοντας έχετε την αίσθηση πως πάλι σας έκοψε πολλά ενώ του είπατε απλώς να τα καθαρίσει! Φυσικά ένας εξειδικευμένος κομμωτής ξέρει τι κάνει. Τα μακριά μαλλιά δεν είναι πάντα όμορφα και λαμπερά και αυτό γιατί συνήθως αρνούμαστε πεισματικά να κόψουμε τα κατεστραμμένα μαλλιά μας με αποτέλεσμα η κατεστραμμένη τρίχα να χαλάει τη συνολική εικόνα των μαλλιών μας αλλά και την υγεία τους αφού η ψαλίδα έχει την τάση να ανοίγει προς τα πάνω. Με το που αντικρίσετε ψαλίδα πηγαίνετε στο κομμωτήριο. Τα μαλλιά σας θα μακρύνουν ευκολότερα εάν είναι υγιή και ο κομμωτής ξέρει πως να τα φροντίσει ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας! Μπορεί να πιστεύετε πως κάτι τέτοιο κοστίζει, όμως είναι βέβαιο πως όταν βλέπετε τα θαμπά μαλλιά σας, δίνετε περισσότερα χρήματα σε μάσκες αναδόμησης και σαμπουάν κατά της θαμπάδας και της ψαλίδας για να αποφύγετε τον κομμωτή.

Χρησιμοποιήστε μετάξι ή κάποιο επαγγελματικό προϊόν με έλαιαο Argan που θα βρείτε σε κάποιο κομμωτήριο! Μη θεωρείτε τυχαίο που όταν ο κομμωτής τα χρησιμοποιεί στα μαλλιά σας είναι και πιο μαλακά αλλά διαρκούν και περισσότερο τα χτενίσματα που σας κάνει!

Τέλος λουστείτε σωστά! Όταν πηγαίνετε στο κομμωτήριο μαζί με λούσιμο πιθανόν να σας κάνουν και μασάζ στο κεφάλι σας. Το μασάζ τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών σας. Εγώ σας προτείνω κάθε φορά που απλώνετε το σαμπουάν στα μαλλιά σας να αφιερώνετε 1 με 2 λεπτά στο μασάζ του κεφαλιού σας και μετά να ξεπλένετε με άφθονο χλιαρό νερό στη συνέχεια να απλώνετε κρέμα μαλλιών μακριά από τη ρίζα των μαλλιών και να ξεβγάζετε ιδανικά με κρύο νερό!