Τέλος στη λιπαρότητα!

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ - HAIR STYLES

maliaxtena 955844477

Επιμέλεια Δήμος Ίντος

Πολλές γυναίκες παραπονούνται ότι τα μαλλιά τους "λαδώνουν" πολύ εύκολα. Αυτό οφείλεται κυρίως σε ορμονικές διαταραχές, αλλά και στη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Τα μαλλιά ασφυκτιούν καθημερινά λόγω της μειωμένης, πλέον, ποσότητας οξυγόνου στην ατμόσφαιρα και στην επικίνδυνη αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα, με αποτέλεσμα η τρίχα να χάνει τη φυσική της λάμψη.

Για χρόνια επικρατούσε ο μύθος ότι με το συχνό λούσιμο τα μαλλιά λαδώνουν πιο εύκολα. Κάθε άλλο! Το καθημερινό λούσιμο, αν αυτό συνοδεύεται με μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, βοηθάει στην απομάκρυνση του σμήγματος κάνοντας τους πόρους να αναπνέουν. Έτσι, επιταχύνεται η δημιουργία καινούργιων φυτρών.
Αν λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα με χλιαρό νερό με ένα απαλό σαμπουάν θα περιορίσεις τη λιπαρότητα όσο μπορείς, ενώ καλό θα είναι να χρησιμοποιείς το κοντίσιονερ μόνο στις άκρες των μαλλιών σου. Λίγο ταλκ στις ρίζες θα βοηθήσει, ενώ προσπάθησε να μην τα πειράζεις με τα δάχτυλα σου συνέχεια και τα λαδώνεις ακόμη περισσότερο! Ιδανικό χτένισμα είναι μια αλογοουρά στο πλάι ή πίσω που εκτός από in θα κρατήσει τα μαλλιά σου μακριά από τα δάχτυλα σου!

Ένα άλλο μυστικό για τη μείωση της λιπαρότητας, σύμφωνα με τους ειδικούς, κρύβεται στο στέγνωμα. Το κλειδί είναι να στεγνώνουμε τα μαλλιά μας από κάτω προς τα πάνω και όχι από τις ρίζες προς τα κάτω, γιατί το "λίπος" εξαπλώνεται σε όλα τα μαλλιά και τα κάνει να δείχνουν θαμπά.

Σαν κομμωτής προτείνω, επίσης, περμανάντ και βαφές που περιέχουν οξυζενέ (φλας, μες, ανταύγειες ), μέθοδοι με τις οποίες τα μαλλιά γίνονται πιο ξηρά, με αποτέλεσμα η αίσθηση του λιπαρού να εξαφανίζεται σταδιακά.
Αν πάλι είστε από τις γυναίκες που προτιμούν τα φυσικά μαλλιά παρ' όλο το κόστος, τότε προτιμήστε εξειδικευμένα προϊόντα του εμπορίου και κυρίως αυτά που ως βασικό συστατικό έχουν την τσουκνίδα, φυτό που βοηθά στην καταπολέμηση της λιπαρότητας.