Τι δεν πρέπει να κάνετε στα μαλλιά σας

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ - HAIR STYLES

 Επιμέλεια Δήμος Ίντος, Κομμωτής

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στα μαλλιά σας είναι να τα χτενίζετε άτσαλα και με δύναμη. Μπορεί να βιάζεστε να ετοιμαστείτε, αλλά στα μαλλιά σας θα πρέπει να αφιερώνετε κάποιο χρόνο για να τα χτενίσετε σωστά. Αγοράστε μια βούρτσα η οποία θα είναι κατάλληλη για την τρίχα των μαλλιών σας και μη ξεκινάτε να χτενίζεστε από πάνω προς τα κάτω. Πρώτα θα χτενίσετε τις άκρες των μαλλιών σας για να «λυθούν» οι κόμποι και μετά θα συνεχίσετε το χτένισμα από πάνω προς τα κάτω. Επίσης μην χτενίζετε τα μαλλιά σας για πολύ ώρα διότι έτσι θα σπάνε όλο και περισσότερες τρίχες.

Ένα ακόμα λάθος που κάνουν οι γυναίκες είναι να μην καθαρίζουν τις βούρτσες τους. Οι βούρτσες μπορούν να λερωθούν από την λιπαρότητα των μαλλιών σας, τον ιδρώτα και από τα υπολείμματα των προϊόντων styling που χρησιμοποιείτε. Οπότε είναι απαραίτητο να τις καθαρίζετε μια φορά το μήνα για να αποβάλετε τη βρωμιά και τα βακτήρια.

Τέλος μπορεί να θέλετε όγκο, πρέπει όμως να σκεφτείτε ότι το κρεπάρισμα, ενώ είναι πολύ αποτελεσματικό για το χτένισμα, δεν είναι μια λύση που θα πρέπει να εμπιστεύεστε κάθε μέρα.

Η τρίχα καταπονείται και καταστρέφεται αν το παρακάνετε. Επίσης, το συνεχές βούρτσισμα μπορεί να σας κάνει να χάσετε περισσότερες τρίχες απ' όσες φυσιολογικά χάνετε καθημερινά (περίπου 70), και αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν επιθυμείτε. Όλα με μέτρο λοιπόν για να απολαμβάνουμε υγιή και όμορφα μαλλιά.

 

Dimos Hair Expert

Τηλ. 2332041711

www.pliroforiodotis.gr/dimos-hair-expert