Γιατί πέφτουν τα μαλλιά μας το φθινόπωρο;

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ - HAIR STYLES

 

Επιμέλεια Δήμος Ίντος

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί πέφτουν τα μαλλιά μας το φθινόπωρο; Τα αίτια της τριχόπτωσης τοποθετούνται στη γενικότερη υγεία του ατόμου, ενώ η πάθηση χαρακτηρίζεται από εποχικότητα. Έχει παρατηρηθεί ότι την άνοιξη και το φθινόπωρο η τριχόπτωση είναι πιο έντονη, ενώ είναι μακρότερη και σε διάρκεια. Ειδικότερα στις γυναίκες το φθινόπωρο τα μαλλιά είναι πιο ταλαιπωρημένα από την έκθεση στον ήλιο και τη θάλασσα, ενώ συνήθως ακολουθούν αυστηρές δίαιτες που τους στερούν βασικές βιταμίνες που είναι απαραίτητες για τη σωστή ανάπτυξη της τρίχας. Τέλος, το φθινόπωρο είναι μία εποχή με ιδιαίτερο άγχος, καθώς υπάρχει η ξαφνική ένταξη σε γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς ζωής που επηρεάζουν την ψυχολογία και κατά συνέπεια την ανάπτυξη της τρίχας. Μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στις γυναίκες και σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Η διατροφή παίζει επίσης πολύ σπουδαίο ρόλο. Είναι σημαντικό να λαμβάνουμε καθημερινά τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει σωστά ο οργανισμός. Καθημερινά θα πρέπει να λαμβάνουμε ικανές ποσότητες πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων που βοηθούν στην υγιή ανάπτυξη της τρίχας. Είναι γεγονός ότι όταν βελτιώσουμε τη διατροφή μας θα παρατηρήσουμε αμέσως μείωση της τριχόπτωσης.

Μία άλλη σημαντική αιτία είναι και ο τρόπος που «συμπεριφερόμαστε» στα μαλλιά μας. Αν τα ταλαιπωρούμε συχνά με χτενίσματα, πιάσιμο αλογοουράς και χημικά προϊόντα περιποίησης επεμβαίνουμε στη φυσική πορεία της τρίχας και την καταστρέφουμε.
Τα μαλλιά μας χρειάζονται περιποίηση και φροντίδα με φυσικούς τρόπους και όχι με υπερβολές. Η υγεία και η ομορφιά που χαρίζουν εξαρτώνται κυρίως από τη γενικότερη υγεία του ατόμου και επηρεάζονται από αυτήν.

Τέλος, μην επιβαρύνετε το τριχωτό της κεφαλής σας με προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας και πιείτε άφθονο νερό καθώς η καλή ενυδάτωση του οργανισμού θα χαρίσει υγεία και λάμψη στα μαλλιά σας.