Υγιή μαλλιά το καλοκαίρι

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ - HAIR STYLES

 Επιμέλεια Δήμος Ίντος

Ο ήλιος είναι ευεργετικός και αναγκαίος, αλλά η πολύωρη έκθεση στις ακτίνες του ενδεχομένως να κρύβει σοβαρούς κινδύνους. Από αυτούς είναι που πρέπει να προφυλαχτούμε στο διάστημα των διακοπών επειδή τότε έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε περισσότερο στις ακτίνες του.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να είναι τα μαλλιά σας υγιή κατά την διάρκεια του καλοκαιριού

1. Το καλοκαίρι είναι μια καλή ευκαιρία για να ξεκουραστούν τα μαλλιά σας. Εάν χρησιμοποιείτε συνεχώς την θερμότητα για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας, αυτά ταλαιπωρούνται αρκετά με αποτέλεσμα να φαίνονται ξηρά και αφυδατωμένα. Είναι λοιπόν ευκαιρία κατά το διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν με φυσικό τρόπο έτσι ώστε να αποκτήσουν πάλι την λάμψη και την ζωντάνια που την στερούνται τον χειμώνα.

2. Κατά την διάρκεια της έκθεσης σας στον ήλιο φροντίστε να ενυδατώνετε και να προστατεύετε τα μαλλιά σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου χρησιμοποιώντας κάποιο αντηλιακό προϊόν για τα μαλλιά. Το αντηλιακό μαλλιών βοηθάει στο να διατηρεί την υγρασία των μαλλιών που λόγω της έκθεσης στον ήλιο αυτή χάνεται. Επίσης διατηρεί το χρώμα των μαλλιών με αποτέλεσμα να μην ξεθωριάζουν και θαμπώνουν.

3. Χρησιμοποιείστε πριν το πιστολάκι serum ή σιλικόνη για να προστατέψετε το μαλλί από την θερμότητα και να μην δημιουργηθεί ψαλίδα.

4. Ξεβγάλετε με κρύο νερό. Για να αποκτήσετε λαμπερά όμορφα μαλλιά κάντε το τελευταίο ξέβγαλμα με κρύο νερό. Αυτό θα κλείσει τα λέπια της τρίχας και θα αφήσει μια λεία επιφάνεια. Επίσης μετά το πιστολάκι φυσήξτε τα μαλλιά με τον κρύο αέρα που έχει το πιστολάκι. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να λειαίνει την επιφάνεια της τρίχας.

5. Ελαττώστε την χρήση προϊόντων styling όπως λακ και spray φιξαρίσματος. Τα προϊόντα αυτά αφυδατώνουν τα μαλλιά με αποτέλεσμα να φαίνονται θαμπά και ξερά. Προτιμότερο είναι να χρησιμοποιείτε μη αλκοολούχα προϊόντα τα οποία δεν βαραίνουν και δεν αφυδατώνουν τα μαλλιά.

6. Μετά το λούσιμο σκουπίζετε ταμπονάροντας ελαφρά τα μαλλιά με μια απαλή πετσέτα και μη τα τρίβετε έντονα. Χτενίστε τα με απαλές κινήσεις χωρίς να τα τραβάτε άτσαλα χρησιμοποιώντας μια χτένα με αραιές και ελαστικές τρίχες. Το έντονο τράβηγμα δημιουργεί σπάσιμο της τρίχας (ψαλίδα).

7. Μετά την θάλασσα χρησιμοποιείστε ενυδατικά προϊόντα όπως μάσκες ενυδάτωσης ή κρέμα για μετά τον ήλιο (after sun cream), τα οποία θα αναδομήσουν την τρίχα και θα την ενυδατώσουν από την φθορά του ήλιου και της θάλασσας.

8. Μετά την περίοδο των διακοπών ένα καλό κούρεμα των μαλλιών και μια θεραπεία αποκατάστασης θα αναγεννήσουν την τρίχα και θα την κάνουν να δείχνει ποιο λαμπερή.

Ακολουθώντας τους παραπάνω τρόπους θα διαπιστώσετε ότι τα μαλλιά σας θα διατηρήσουν την λάμψη τους και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και μετά το καλοκαίρι.