Τι μπορείτε να κάνετε αν έχετε μαλλιά...

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ - HAIR STYLES

 Επιμέλεια Δήμος Ίντος

Αν έχετε σπαστά μαλλιά ή με μπούκλες: Για τα σπαστά μαλλιά ισχύει ο κανόνας «όχι καθημερινό λούσιμο» και αυτό γιατί έχουν ανάγκη από τις φυσικές λιπαρές ουσίες για να προστατευθούν από το φριζάρισμα. Να λούζεστε με χλιαρό νερό προς δροσερό.

Αν έχετε ξηρά μαλλιά: Η περιποίηση, η θρέψη και η ενυδάτωση ξεκινούν από το σαμπουάν, το οποίο ιδανικά θα πρέπει να συνδυάζεται με την υπόλοιπη σειρά περιποίησης ώστε τα συστατικά να είναι ίδια.
Μην τρίβετε έντονα το κεφάλι σας όταν λούζεστε και να είστε συνεπείς στο χρόνο παραμονής του κοντίσιονερ ή της μάσκας που απλώνετε στα μαλλιά σας. Ένα ειδικό σέρουμ ή ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα θα τα προστατέψει.

Αν έχετε λιπαρά μαλλιά: Όπως στη λιπαρή επιδερμίδα έτσι και στα μαλλιά χρειάζεται σωστός καθαρισμός αλλά μετρημένος. Δεν χρειάζεται να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα γιατί έτσι παράγεται περισσότερο σμήγμα από τους σμηγματογόνους αδένες. Επιλέξτε σαμπουάν ειδικό για σας με κέδρο, δεντρολίβανο ή λεβάντα και φροντίστε να λούζεστε κάθε 2 μέρες. Ενυδατώνετε τις άκρες με κοντίσιονερ.

Αν έχετε βαμμένα μαλλιά: Απαιτούν εξειδικευμένα προϊόντα με προτεραιότητα τη ζωντάνια του χρώματος αλλά και την υγεία της τρίχας. Η ενυδάτωση είναι σημαντική γιατί εμποδίζει τη φθορά από τη βαφή.

Το μυστικό

Έχετε τριχόπτωση; Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο που θα τα βρείτε στο ψάρι, τα αβγά, το άπαχο κρέας, τα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα, τα όσπρια, το γάλα και τα δημητριακά.