Δώστε όγκο στα λεπτά μαλλιά

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ - HAIR STYLES

 Επιμέλεια Δήμος Ίντος

Tα λεπτά ή τα πολύ λεπτά μαλλιά δεν ισοδυναμούν με καταστροφή για το στυλ μαλλιών. Μερικές έξυπνες συμβουλές και κόλπα θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την υφή των μαλλιών σας. Μάθετε πώς θα χτενίσετε και θα στεγνώσετε τα μαλλιά σας με υπέροχα αποτελέσματα.

Πριν αρχίσετε να στεγνώνετε τα φρεσκολουσμένα σας μαλλιά με το πιστολάκι, τυλίξτε τα με μια πετσέτα και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά. Μη σκουπίζετε ποτέ τα μαλλιά σας τρίβοντάς τα με την πετσέτα για να μην τα καταστρέψετε. Όταν σκουπίσετε τα μαλλιά σας, πρέπει να τα ξεμπλέξετε με μια χτένα με φαρδιά δόντια.

Τα άτονα μαλλιά δείχνουν αμέσως πιο ζωντανά, όταν δώσετε περισσότερο όγκο στις ρίζες. Πριν στεγνώσετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι, θα πρέπει να βάζετε λίγη κρέμα φιξαρίσματος ή σπρέι styling μόνο στις ρίζες. Τώρα, είστε έτοιμες να αρχίσετε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με τη βοήθεια μιας φαρδιάς βούρτσας. Θα πρέπει να σκύψετε λίγο το κεφάλι στο πλάι και ταυτόχρονα, να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι και να τα βουρτσίζετε κόντρα με μια φαρδιά βούρτσα. Αφού τα χτενίσετε για λίγο, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία φυσώντας τα μαλλιά σας προς την άλλη πλευρά. Τέλος, σκύψτε το κεφάλι σας ελαφρώς προς τα μπροστά, ενώ ταυτόχρονα βουρτσίζετε και στεγνώνετε τα μαλλιά σας προς τα μπροστά. Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ κοντά για να τα βουρτσίσετε με φαρδιά βούρτσα, θα πρέπει να τραβήξετε μερικές τούφες των μαλλιών σας σε απόσταση από το κεφάλι σας ενώ τα στεγνώνετε με το πιστολάκι. Μπορείτε επίσης να μαζέψετε μερικές τούφες από τα μαλλιά σας και να τις ζεστάνετε για λίγο με το πιστολάκι. Έπειτα, αφήστε τις να κρυώσουν. Οι μέθοδοι αυτοί θα χαρίσουν στα μαλλιά σας περισσότερο όγκο στις ρίζες.

Το καλύτερο είναι να κάνετε το ελάχιστο δυνατό styling αφού πρώτα βουρτσίσετε τα μαλλιά σας με μια φαρδιά βούρτσα. Για τα λεπτά ή τα πολύ λεπτά μαλλιά, δε συνιστούμε τη χρήση κεριού μαλλιών, ζελέ styling ή πομάδας για περισσότερη λάμψη. Μια “ιδέα” υγρού ζελέ έχει συνήθως καλό αποτέλεσμα για το styling των κοντών πολύ λεπτών μαλλιών.