Συμβουλές για να μακρύνετε γρήγορα τα μαλλιά σας

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ - HAIR STYLES

 Επιμέλεια Δήμος Ίντος 

'Eνα από τα όνειρα των περισσότερων γυναικών είναι να έχουν μακριά και λαμπερά μαλλιά. Η επιθυμία τους αυτή μεγαλώνει ιδίως όταν προκύπτουν ειδικές περιστάσεις, στις οποίες θέλουν να κάνουν μια ιδιαίτερη εμφάνιση.

Ας δούμε διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κάνετε τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν πιο γρήγορα.

Ξεκινήστε μια υγιεινή διατροφή

Για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν με ένα πιο γρήγορο ρυθμό, πρώτα απ' όλα θα πρέπει να τρώτε υγιεινά. Η καλή και ισορροπημένη διατροφή είναι το μυστικό για μια πιο υγιή και μακριά τρίχα, μιας και το σώμα σας λαμβάνει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Το κύριο συστατικό της τρίχας είναι η κερατίνη, ένα είδος πρωτεΐνης που θα πρέπει να καταναλώνετε αρκετά και βρίσκεται περισσότερο στα ψάρια, τα πουλερικά, τα αυγά, τα φασόλια. Παράλληλα με τις βιταμίνες και τις πρωτεΐνες, θα πρέπει να λαμβάνετε καροτένιο, ψευδάργυρο, σίδηρο και τροφές πλούσιες σε αμινοξέα. Πιείτε ένα ποτήρι γάλα πριν πάτε για ύπνο και βοηθήστε με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά σας να μακρύνουν γρηγορότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Προσπαθήστε επίσης να υιοθετήσετε γενικότερα έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, αποφεύγοντας το κάπνισμα, το αλκοόλ και τις αυστηρές δίαιτες, καθώς αυτές οι συνήθειες μπορεί να οδηγήσουν σε ξηρότητα της τρίχας και ενδεχομένως σε τριχόπτωση.
 

Θεραπεία με ζεστά έλαια

Κάνοντας τακτικά μασάζ στον τριχωτό της κεφαλής με λάδι, διεγείρετε τους θύλακες που με τη σειρά τους βοηθούν στην ταχύτερη ανάπτυξη της τρίχας.
Επίσης, είναι καλό γενικά να κάνετε ένα απαλό μασάζ στο κεφάλι σας 2-3 φορές την ημέρα για 5-10 λεπτά, καθώς με αυτό τον τρόπο επιτρέπετε την καλή κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής.
 

Χρησιμοποιείτε κατάλληλα προϊόντα περιποίησης μαλλιών

Αν θέλετε να δείτε τα μαλλιά σας να μακραίνουν με γρήγορους ρυθμούς, εκτός των άλλων θα πρέπει να επενδύσετε σε ένα σαμπουάν και ένα κοντίσιονερ που να ταιριάζει με τον τύπο των μαλλιών σας, ενώ φροντίστε πάντα να λούζετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό και όχι ζεστό, γιατί μπορεί να μπλοκάρουν οι πόροι.
 

Απαλλαχτείτε απ' την ψαλίδα

Όταν κόβετε τακτικά τις άκρες των μαλλιών σας, τα κάνετε να δείχνουν λίγο πιο μακριά, και αυτό γιατί εξαφανίζοντας την ψαλίδα από τα μαλλιά σας, μειώνετε το σπάσιμο της τρίχας, την αιτία δηλαδή που κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται λεπτότερα στις άκρες και επομένως πιο κοντά. Κάθε 8 έως 12 εβδομάδες, ζητήστε από τον κομμωτή σας να πάρει από τα μαλλιά σας το ελάχιστο που απαιτείται για την εξάλειψη της ψαλίδας.
Τέλος μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε μάσκες μαλλιών, οι οποίες με τα πολύτιμα συστατικά τους βοηθούν στην θρέψη της τρίχας και μη δένετε τα μαλλιά σας πολύ σφιχτά, καθώς με αυτό τον τρόπο αποδυναμώνετε τις ρίζες τους και κάνετε πιο εύκολο το σπάσιμο της τρίχας. Επιλέξτε καλύτερα ένα άνετο και χαλαρό στυλ χτενίσματος.