Ψαλίδα: Πώς να την αποφύγετε!

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ - HAIR STYLES

 Επιμέλεια Δήμος Ίντος

H ψαλίδα μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους: ξηρά μαλλιά, επιθετικά σαμπουάν, στέγνωμα των μαλλιών με πιστολάκι σε υψηλές θερμοκρασίες ή μεγάλη καταπόνηση εξαιτίας χημικής επεξεργασίας. Οι άκρες των μαλλιών είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στην «κακή αντιμετώπιση». Τα μαλλιά με ψαλίδα φαίνονται κυριολεκτικά γερασμένα. Τα μαλλιά φαίνονται γερασμένα, γιατί είναι. Όταν τα μαλλιά φτάνουν μέχρι τους ώμους είναι περίπου τριών ετών.

Κάλυψη της ψαλίδας

Οι ειδικές θεραπείες για την ψαλίδα περιέχουν έλαιο σιλικόνης, το οποίο καλύπτει τα μαλλιά σαν μεμβράνη. Έτσι, η ψαλίδα επανορθώνεται προσωρινά. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα μαλλιά φαίνονται πιο υγιή και όχι τόσο ταλαιπωρημένα. Σημειώστε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τη θεραπεία για την ψαλίδα μετά από κάθε λούσιμο. Είναι καλύτερο να τη χρησιμοποιείτε κάθε τρία λουσίματα. Η μεμβράνη που σχηματίζει η σιλικόνη αντέχει για μερικά λουσίματα. Προσθέτοντας περισσότερη σιλικόνη μπορεί να βαρύνετε ή να κολλήσετε τα μαλλιά σας. Επίσης, πρέπει να βάζετε μόνο μία ή δύο σταγόνες της θεραπείας για την ψαλίδα στις ξηρές άκρες των μαλλιών σας. Μια μικρή ποσότητα υγρού για την ψαλίδα έχει μεγάλη διάρκεια.

Κόψτε τα μαλλιά σας για να καταπολεμήσετε την ψαλίδα

Οι ειδικοί στη φροντίδα μαλλιών μπορούν να εφαρμόσουν μια ειδική τεχνική που κρύβει την ψαλίδα κάτω από τα υπόλοιπα μαλλιά. Κόψτε τα μαλλιά σας περίπου ένα εκατοστό (περίπου 4/10 της ίντσας). Τα μαλλιά σας θα συνεχίσουν να μακραίνουν, αν τα κόβετε κάθε οχτώ με δέκα εβδομάδες, αφού μακραίνουν περίπου 1 με 1,5 εκατοστό το μήνα. Χάρη στο συχνό κόντεμα, θα έχετε πιο πλούσια και κυρίως πιο υγιή μαλλιά.