Φριζαρισμένα μαλλιά; Όχι πια!

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ - HAIR STYLES

 Γράφει ο Ίντος Δήμος 

Τ

α μαλλιά φριζάρουν όταν είναι ταλαιπωρημένα και αφυδατωμένα. Ακολουθώντας δέκα μικρές συμβουλές, μπορείτε να το αποφύγετε και να αποκτήσετε λεία και απαλά μαλλιά. Προσφέρεται στα μαλλιά σας μια ολοκληρωμένη φροντίδα, για να είναι υγιή με μεταξένια υφή.

Αποφύγετε το συχνό λούσιμο

Με το καθημερινό λούσιμο αφαιρείται η φυσική λιπαρότητα που αναπτύσσεται στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία βοηθά στην καταπολέμηση του φριζαρίσματος. Για να αποφύγετε τα συχνά λουσίματα, χρησιμοποιείστε αραιά και που ένα σαμπουάν για ξηρά μαλλιά.

Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση

Το φριζάρισμα δημιουργείται κυρίως σε αφυδατωμένα μαλλιά. Εφαρμόστε δύο φορές την εβδομάδα ενυδατική μάσκα, την οποία την αφήνετε να δράσει για περίπου πέντε λεπτά. Σε περίπτωση που έχετε λεπτά μαλλιά, προτιμήστε conditioner σε σπρέι, τα οποία δεν χρειάζονται ξέβγαλμα και δεν βαραίνουν την τρίχα.

Μην τα τρίβετε

Τα μαλλιά αγριεύουν όταν τα σκουπίζετε με δύναμη και φριζάρουν ακόμα περισσότερο. Στεγνώστε τα απαλά με μια απορροφητική πετσέτα.

Προστατεύστε την τρίχα

Με την χρήση προϊόντων styling (μασιά, ισιωτική, κτλ) εντείνεται το πρόβλημα. Χρησιμοποιείστε ειδικά προϊόντα τα οποία θα την προστατεύσουν από την θερμότητα.

Χρησιμοποιήστε το σωστό πιστολάκι

Τα νέας τεχνολογίας σεσουάρ, με διάχυση ιόντων, βοηθούν την τρίχα να παραμείνει ενυδατωμένη, αποφεύγοντας το φριζάρισμα.

Χρησιμοποιήστε μασιά

Εάν έχετε σγουρά και ατίθασα μαλλιά, με τη χρήση της μασιάς, μπορείτε να τιθασεύσετε τις μπούκλες σας και να “στρώνουν” καλύτερα.

Κάντε θεραπείες

Επισκεφθείτε το κομμωτήριο σας και εφαρμόστε θεραπείες που καταπολεμούν το φριζάρισμα.

Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα

Προτιμήστε προϊόντα που δεν περιέχουν οινόπνευμα, το οποίο αφυδατώνει την τρίχα.

Διορθώστε τις ατέλειες

Αφού ολοκληρώσετε το χτένισμά σας, χρησιμοποιήστε προϊόντα styling (σπρέι, κερί κτλ) για να τιθασεύσετε τις τυχόν ατέλειες.