Ανεπιθύμητη τριχοφυΐα;;; Όχι πια!

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ - ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Γράφει η  Μελλισάνθη-Θεοδώρα Τροχοπούλου, Αισθητικός

 

Χ

 

ιλιάδες γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών, επιθυμούν να απαλλαγούν ή και να αραιώσουν την τριχοφυΐα από διάφορα σημεία του προσώπου ή του σώματος. Περνούν αμέτρητες ώρες σε προσωρινές μεθόδους αποτρίχωσης (ξυραφάκι, τσιμπιδάκι, χαλάουα, κερί, κτλ), χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η σύγχρονη τεχνολογία με την χρήση LASER μηχανημάτων, εγγυάται την οριστική εξάλειψη της τριχοφυΐας. Η χρήση τους είναι ασφαλή, ανώδυνη και με άμεσα αποτελέσματα.

LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Η παρουσία ή όχι σωματικής τριχοφυΐας έχει μεγάλη πολιτισμική σημασία. Οι τρίχες έχουν λειτουργικό και προστατευτικό ρόλο στο ανθρώπινο σώμα, ωστόσο η ανάπτυξη τους συχνά προσεγγίζεται και ως αισθητικό θέμα.

Πολλές μέθοδοι έχουν χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση των ανεπιθύμητων τριχών. Το πιο πρόσφατο επίτευγμα αποτελεί η χρήση ακτινοβολίας laser, στην οποία έχουν εύκολη πρόσβαση και γυναίκες και άνδρες.

 

Τρόπος Λειτουργίας

Η εφαρμογή της ακτινοβολίας laser γίνεται σε καθαρό δέρμα, όπου η μελανίνη της τρίχας και κυρίως της ρίζας της τραβάει την ενέργεια του laser και καταστρέφεται. Για μερικές ημέρες αυτή η «καταστροφή» που έχει υποστεί ο θύλακας της τρίχας μεταφράζεται σε οίδημα, σε ελαφρύ πρήξιμο (δεν είναι ορατό σε γυμνό μάτι) που κρατάει την τρίχα στη θέση της παρόλο που η ρίζα είναι κατεστραμμένη. Μετά από δέκα περίπου ημέρες το οίδημα έχει υποχωρήσει και οι κατεστραμμένες τρίχες πέφτουν.

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

  • Αν το δέρμα έχει εκτεθεί στον ήλιο, η ενέργεια του laser απορροφάται (άρα εξασθενεί ? προκαλεί ερεθισμό ή έγκαυμα) και από την μελανίνη του δέρματος.
  • Μεταξύ των συνεδριών laser επιτρέπεται μόνο το ξύρισμα και όχι για παράδειγμα το κερί που αποδυναμώνει τη ρίζα της τρίχας (η αποδυναμωμένη ρίζα θα τραβήξει λιγότερη ενέργεια laser και θα έχει λιγότερες πιθανότητες να καταστραφεί).
  • Η περίοδος του φθινοπώρου είναι η ιδανικότερη για να ξεκινήσει κανείς τις συνεδρίες.

 

Η χρήση του φωτός laser συνιστά μια νέα επιστημονική προσέγγιση στο θέμα της τριχοφυΐας. Η μέθοδος αυτή λοιπόν εξασφαλίζει μόνιμη απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας σχετικά ανώδυνα και χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στην ειδικό.