Για να ελαττώσουμε τις πιθανότητες να λεκιάσουν τα μπολ, όταν βάζουμε μέσα κόκκινη σάλτσα ή πιπεριές Φλωρίνης τα αλείφουμε πρώτα με λάδι και μετά τα γεμίζουμε φροντίζοντας να μην είναι ιδιαιτέρως ζεστά.
Εάν το πλαστικό μπολ "πήρε" τη μυρωδιά από το φαγητό που περιέχει, το βάζουμε για περίπου 2 ώρες στην κατάψυξη και μετά το πλένουμε με ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων. Επίσης αν το βάλουμε στο πλυντήριο πιάτων έχει πολλές πιθανότητες να απαλλαχτεί από την ενοχλητική οσμή.
Εάν αυτό αποδειχθεί αναποτελεσματικό, τότε διαλύουμε 1 κουτάλι της σούπας σόδα φαγητού σε 4 λίτρα νερό και βυθίζουμε μέσα τα πλαστικά σκεύη για 30 λεπτά πριν τα πλύνουμε.
Δεν πλένουμε ποτέ στο πλυντήριο πιάτων πλαστικά σκεύη ή σκεύη σιλικόνης που δεν έχουν την αντίστοιχη ένδειξη αλλιώς θα καταστραφούν.