Εύκολη Γαλατόπιτα

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ - ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

 Γράφει η ομάδα του Cook-Shop Βέροιας

Υλικά

  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • φλούδα λεμονιού
  • 2 βανίλιες
  • 4 αυγά
  • 2 κ.σ. βούτυρο

 

Για το γαρνίρισμα

  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα

 

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το γάλα να βράσει με το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το βούτυρο και τη φλούδα λεμονιού. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με κουτάλα σιλικόνης* για να μην κολλήσει.

2. Μόλις δέσει το μείγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε μέσα όσο αυτό είναι ακόμη ζεστό, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα.

3. Σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ.* περίπου, αδειάζουμε το μείγμα (αφού έχουμε αφαιρέσει τη φλούδα λεμονιού) και ψήνουμε στους 170oC, σε προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις, για 45', μέχρι να ροδίσει.

4. Κόβουμε σε κομμάτια μπακλαβαδωτά και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.

 

*Τ.Π. (Τοποθέτηση Προϊόντων)

Πηγή:Argiro.gr