Μαρινάτα με πορτοκάλι για χοιρινό και κοτόπουλο

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ - ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

 Γράφει η ομάδα του Cook-Shop Βέροιας

 

Υλικά για 1 κιλό κρέας

  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Τον χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ή στο σέϊκερ σάλτσας* αναμιγνύουμε τα υλικά εκτός από το δενδρολίβανο. Ανακατεύουμε καλά για να λιώσει το μέλι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ράβδο (minipimer)* για πιο γρήγορο και βελούδινο αποτέλεσμα στην μαρινάτα. Κατόπιν, προσθέτουμε το δενδρολίβανο και το κρέας και τοποθετούμε σε κλειστό σκεύος στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Ψήνουμε στο μπάρμπεκιου (σχάρα ή μαντεμένια πλάκα)* και κατά την διάρκεια του ψησίματος αλείφουμε με ένα πινέλο σιλικόνης το κρέας με την μαρινάτα που μένει στο σκεύος. Έτσι κρατάμε την υγρασία του κρέατος και δημιουργούμε μία κρούστα γεύσης.

Σερβίρουμε ζεστά. Ταιριάζει με βραστά λαχανικά.

Καλή όρεξη!

 

*Τ.Π. (Τοποθέτηση Προϊόντων)

ΠηγήΔέσποινα Χατζόγλου