Κεμπάπ με φυστίκια Αιγίνης

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ - ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

kempap-cook-shop-veriasΕπιμέλεια η ομάδα του Cook-Shop Βέροιας   

Υλικά

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • ½ κιλό κιμά αρνίσιο
  • 1½ φλιτζάνι τσαγιού φιστίκι Αιγίνης ψιλοτριμμένο (όχι αλμυρό)  ή 3 κουτ. της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 πρέζα κύμινο

Για το σερβίρισμα

  • 6 ψητές ντομάτες
  • 6 πίτες για σουβλάκι
  • 6 κουταλιές σούπας γιαούρτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ενώνουμε τα δύο κρέατα και αμέσως μετά προσθέτουμε το φιστίκι, το κρεμμύδι, το αυγό, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Τα ζυμώνουμε με το χέρι μας πολύ καλά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και τα βάζουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά για να σφίξει το μίγμα.

Πλάθουμε μικρά κεμπάπ (10-15 εκ) και ψήνουμε στο μπάρμπεκιου για 8 -10 λεπτά την κάθε πλευρά. Μπορούμε να ψήσουμε και στο γκρίλ του φούρνου. Σερβίρουμε ζεστά με ψητές ντομάτες και γιαούρτι.

 

Πηγή: Μυρσίνη Λαμπράκη