Γνωρίστε την Μεσοθεραπεία (Μέρος Β’)

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ - ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ

Επιμέλεια Αντιγόνη Χαραλαμπίδου, Αισθητικός

Μεσοθεραπεία είναι η τεχνική και ο τρόπος να μεταφέρουμε υλικά στο δέρμα μας, αλλά για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα εξαρτάται από την ποιότητα των υλικών. Τα κριτήρια για την επιλογή μας είναι η πυκνότητα και η καθαρότητα των προϊόντων.

Όσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα και η καθαρότητα των υλικών τόσο καλύτερα και τα αποτελέσματα. Τα συστατικά της μεσοθεραπείας θα πρέπει να διαθέτουν την μεγαλύτερη και την ιδανικότερη συμπύκνωση στην πιο αγνή τους μορφή, χωρίς πρόσθετες ουσίες και συντηρητικά. Θα πρέπει να είναι σε φιαλίδια μιας χρήσης με κενό αέρος προς αποφυγή κάθε παρενέργειας και επιπλοκής. Επίσης θα πρέπει να ανοίγονται μπροστά στον πελάτη.

Θα πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι οφείλουμε να διαχωρίσουμε τα προϊόντα μεσοθεραπείας σε ενέσιμα και μη ενέσιμα. Η διαφορά τους έγκειται στην χρήση τους, στην δομή τους και οπωσδήποτε στην μεγάλη διαφορά του κόστους παραγωγής τους.

 

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Είναι ένας πολυσακχαρίτης, βασικό συστατικό του οργανισμού μας, ο οποίος μαζί με πρωτεΐνες έχει την δυνατότητα να δεσμεύσει μεγάλη ποσότητα νερού στο δέρμα.

· Φυσικό συστατικό του δέρματος

· Ενεργητικός παράγοντας σύνθεσης νερού και ισορροπίας της υγρασίας του δέρματος.

· Ενεργοποιεί την παραγωγή ινοβλαστών που ευθύνονται για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

 

DMAE (DIMETHYLAMINOETHANOL)

Είναι ένα δυνατό αντιοξειδωτικό μέσο, το οποίο υπάρχει στον οργανισμό μας και προστατεύει την κυτταρική μεμβράνη από τις ελεύθερες ρίζες. Έχει σαν αποτέλεσμα την επιμήκυνση της ζωής των κυττάρων. Επιτυγχάνει ένα lifting στο πρόσωπο.

· Αυξάνει το όριο ζωής των κυττάρων

· Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες

· Σύσφιξη επιδερμίδας

· Αποτρέπει την εμφάνιση γεροντικών κηλίδων

 

ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΕΣ

Οι βιταμίνες που χρησιμοποιούνται στην μεσοθεραπεία είναι οι Α,C,E και D. Η βιταμίνη Α επιτυγχάνει την διαίρεση των δερματικών κυττάρων και αποτρέπει την υπερκεράτωση της επιδερμίδας. Η βιταμίνη C και Ε είναι βασικά αντιοξειδωτικά στοιχεία. Η βιταμίνη Β (1,2,3,5,6) έχει θετική επίδραση στα νεύρα και τους μύες.

· Βοηθούν στην διατήρηση του πάχους της επιδερμίδας

· Περιέχουν αντιοξειδωτικούς παράγοντες

· Ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου

 

ΚΑΦΕΙΝΗ

Η καφεΐνη βοηθά την μικροκυκλοφορία του αίματος των τριχοειδών αγγείων. Σε πολλούς ανθρώπους και ιδιαίτερα στους καπνιστές τα τριχοειδή αγγεία δεν αιματώνονται κανονικά με αποτέλεσμα να έχουν χλωμό και άτονο δέρμα.

Μέσω της έγχυσης που γίνεται στην βασική στοιβάδα του δέρματος, η καφεΐνη ενεργοποιεί την μικροκυκλοφορία και το δέρμα αποκτά ένα υγιές χρώμα.

· Ενεργοποιεί την μικροκυκλοφορία

· Κάνει το δέρμα σφριγηλό

· Χαρίζει ένα υγιές χρώμα στο δέρμα

 

ΓΛΥΚΟΛΙΚΟ ΟΞΥ

Με την έγχυση του γλυκολικού οξέος δίνεται το έναυσμα στον οργανισμό να παράγει νέα επιδερμικά κύτταρα.

· Ενεργοποιεί την παραγωγή ινοβλαστών

· Συγκρατεί τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος

· Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Αντιγόνη Χαραλαμπίδου

Τηλ.2331022531

www.pliroforiodotis.gr/haralabidou