10 βήματα για περιποιημένα νύχια

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ - ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ

Γράφει η Αντιγόνη Χαραλαμπίδου, Αισθητικός

Κ

άθε γυναίκα επιθυμεί να έχει όμορφα και περιποιημένα νύχια. Παρακάτω ακολουθούν μερικά εύκολα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να αποκτήσετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

 


Καθαρίζουμε με ένα ήπιο αντισηπτικό τα χέρια ή τα πλένουμε πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή.

Λιμάρουμε στη συνέχεια  τα νύχια (κατά προτίμηση χάρτινη λίμα)  για να τα δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε (οβάλ ή τετράγωνα).

Τοποθετούμε το ένα χέρι σε ένα μπολ με νερό και λίγο υγρό σαπούνι για να μαλακώσουν τα νεκρά κύτταρα για περίπου 10 λεπτά.

Στεγνώνουμε καλά το χέρι.

Απλώνουμε ειδικό υγρό για τις παρωνυχίδες (μπορείτε να το προμηθευθείτε από μαγαζιά που πωλούν καλλυντικά) στη βάση των νυχιών το οποίο θα κρατήσει τα νεκρά κύτταρα μαλακά.

Στη συνέχεια θα σπρώξουμε τις παρωνυχίδες (πετσάκια)  προς τα πίσω με την ειδική μπατονέτα πύξου. Δεν τις κόβουμε, απλά τις σπρώχνουμε.

Τοποθετούμε λάδι για τις παρωνυχίδες στη βάση του νυχιού και  κρέμα για τα  χέρια στο υπόλοιπο χέρι και κάνουμε ελαφρύ μασάζ μέχρι να απορροφηθεί.  Σε αυτήν την φάση επαναλαμβάνουμε τα παραπάνω για το άλλο χέρι.

Βάφουμε τα νύχια, εφόσον έχει στεγνώσει η βάση που έχουμε βάλει νωρίτερα, με 3 μόνο κινήσεις  αρχίζοντας από το κέντρο και συνεχίζοντας αριστερά και δεξιά, επίσης καλύπτουμε με βερνίκι το πάνω και το λίγο από το εσωτερικό μέρος του νυχιού.

Τέλος απαραίτητο είναι να βάλουμε το top coat για να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια του βερνικιού και καλύτερη λάμψη.

                                  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!