Αποκτήστε καθαρό πρόσωπο

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ - ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ

 Γράφει η Χαραλαμπίδου Αντιγόνη, Αισθητικός

Η

μικροδεμοαπόξεση είναι μια νέα θεραπευτική μέθοδος απολέπισης του δέρματος, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλα τα ειδικευμένα κέντρα ομορφιάς που επιθυμούν να εφαρμόσουν νέες ανακαλύψεις που υποστηρίζονται από επιστημονική έρευνα και φυσικές διαδικασίες για τη διατήρηση της ομορφιάς και την αντανάκλαση και έκφραση υγείας.

Η συγκεκριμένη θεραπεία πραγματοποιείται από μια συσκευή, η οποία επιτρέπει στον χειριστή να απολεπίσει αργά την κεράτινη στοιβάδα με εύκολο χειρισμό, ακουμπώντας την υπό θεραπεία περιοχή με ένα εξάρτημα χειρός, το οποίο φέρει έναν κώνο, η άκρη του οποίου ελκύει σκόνη κορουνδίου υπό πίεση.

Ο κώνος αυτός εκτελεί αναρρόφηση και συνεπώς επαναπορροφά τους κρυστάλλους και τα απολεπισμένα κύτταρα, αποθηκεύοντάς τα σε δεξαμενή απορριμμάτων.

Κατά την ολοκλήρωση της απολέπισης της κεράτινης στοιβάδας, τα κύτταρα της επιφάνειας του δέρματος έχουν εξαλειφθεί, προάγοντας της αναπαραγωγή νέων κυττάρων, αποκαλύπτοντας το νέο, πιο φρέσκο και πιο φωτεινό στρώμα που βρίσκεται από κάτω, το οποίο δε βαρύνεται πλέον από τα σημάδια του χρόνου και της φθοράς που προκαλούνται από τα ατμοσφαιρικά στοιχεία. Το αποτέλεσμα είναι βελτιωμένη φωτεινότητα, ελαστικότητα και χροιά.

Η μικροδερμοαπόξεση είναι αποτελεσματική κι ενδείκνυνται στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Επαναλαμβανόμενες θεραπείες, επιφέρουν ήπια «αντιγήρανση»
  • Εξασθένιση γραμμών και ρυτίδων
  • Ελαχιστοποίηση υπερμελαγχρωμίας (δηλαδή, κηλίδες ηλικίας)
  • Λείανση και ελάττωση ουλών ακμής

Αμέσως μετά τη θεραπεία, το δέρμα θα είναι καθαρό, διαυγές, λείο και υγιές. Αυτό επιτυγχάνεται με την παροχή αίματος στην επιφάνεια μέσω της εισπνοής. Η παροχή αίματος τροφοδοτεί τους ιστούς και διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα προς την προώθηση ανάπτυξης νέων κυττάρων, τα οποία θα αντικαταστήσουν εκείνα που επέστησαν απόξεση από τους κρυστάλλους κορουνδίου.

Απόλυτη ασηψία εγγυάται από το γεγονός ότι οι κρύσταλλοι κορουνδίου που προωθούνται πάνω στο δέρμα, είναι πάντα καινούργιοι (φυλάσσονται σε ειδικό δοχείο) και η πλαστική καλύπτρα του εξαρτήματος χειρός πετιέται και αντικαθιστάται σε κάθε νέα θεραπεία.

Το πρόγραμμα της θεραπείας είναι πολύ ευέλικτο, λαμβάνοντας υπ? όψιν την ευαισθησία του κάθε ατόμου έναντι της θεραπείας και τις απαιτήσεις του πελάτη. Η εισπνευστική δράση του εξαρτήματος χειρός είναι ευεργετική όχι μόνο ως προς την ανάκτηση των χρησιμοποιημένων κρυστάλλων αλλά επιφέρει σημαντικά υπεραιμικά αποτελέσματα λόγω της επακόλουθης κυκλοφορίας των επιφανειακών ιστών, προετοιμάζοντάς τους για τις διαδικασίες αναγέννησης ή αναζωογόνησης. Η έντονη υπεραιμία που επιφέρεται από στάδιο αυτό σημαίνει ότι τα έλαια και οι κρέμες που εφαρμόζονται στο τέλος της θεραπείας απορροφώνται 4 ή 5 φορές πιο αποτελεσματικά. Επομένως, πρέπει να χρησιμοποιούνται φυσικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.