Στις χαλαζόπληκτες περιοχές ο Μ. Χαλκίδης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

σχετικά με το θέμα των τιμών του συμπύρηνου ροδακίνου επανέλαβε για ακόμη μια φορά στους παραγωγούς τα παρακάτω:
  • Κανείς παραγωγός να μην παραδώσει ροδάκινα για χυμό με 5,6 7, ή 9 λεπτά το κιλό. Οι βιομηχανίες οφείλουν να πληρώσουν 18 λεπτά, όσα δηλαδή συμφώνησαν μπροστά στον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σ. Χατζηγάκη.
  • Οι βιομηχανίες που δεν θα τηρήσουν τις συμφωνίες, αναλαμβάνουν οι ίδιες την ευθύνη απέναντι στην Πολιτεία σχετικά με την εξέλιξη και τη ρύθμιση των δανειακών τους διευκολύνσεων και εγγυήσεων ενώ ήδη ενημερώθηκε και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σ. Χατζηγάκης για τις συμπεριφορές αυτές.
  • Το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να καλύψει άμεσα την ποσότητα του βιομηχανικού ροδακίνου η οποία για διάφορα αίτια δεν οδηγείται στην κομπόστα.

Επισημαίνεται τέλος, ότι μετά τις χθεσινές επισκέψεις του βουλευτή στους Συνεταιρισμούς Ξεχασμένης, Σκυλιτσίου ? Καβασίλων και Μακροχωρίου, έγινε σύσκεψη το βράδυ στο Συνεταιρισμό Κουλούρας με τη συμμετοχή 10 Προέδρων Συνεταιρισμών. Στη σύσκεψη αυτή, ο Μ. Χαλκίδης για άλλη μια φορά δεσμεύτηκε να στηρίξει τους αγώνες των αγροτών για τη διασφάλιση της συμφωνημένης τιμής του συμπύρηνου ενώ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των παραγωγών που δοκιμάζονται από τις ανέντιμες τακτικές ορισμένων βιομηχανιών.