Οι Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ - ΣΤΟ...ΝΤΙΒΑΝΙ

προσχολική ηλικία μέχρι τους έφηβους και τους ενήλικες. Το πρόγραμμα του Αυγούστου έχει ως εξής: 
 • Δευτέρα 3 Αυγούστου 11.00 ? 13.00 το πρωί Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGO WeDo). Με το Γιώργο Μπίκα. Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.  Κατασκευάζουμε τα ρομπότ μας και τα προγραμματίζουμε με φορητούς υπολογιστές να εκτελούν τις εντολές μας. Για παιδιά από 7-9 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης (Μία Συνάντηση).
 
 • Δευτέρα 3 Αυγούστου 10.00 ? 11.30 το πρωί Το κολάζ των σχημάτων! Τα παιδιά με διάφορα σχήματα διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων θα φτιάξουν ένα μεγάλο κολάζ. Με την Χρύσα Σαββαϊδου. Για παιδιά προσχολικής και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού.  Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης
 
 • Τρίτη 4 Αυγούστου 12.00 ? 1.30 το μεσημέρι Το μικρό και το μεγάλο! Εικονογράφηση ιστοριών αρχικά σε μικρή διάσταση διαφανειών του σλάιντς, κι έπειτα μέσω προβολής των ζωγραφισμένων σλάιντς, σε μεγάλη διάσταση στον τοίχο. Με την Ομάδα «Αχτένιστα Πινέλα». Για παιδιά 5 ? 12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
 
 • Τετάρτη 5 Αυγούστου 11.00 - 12.30 το πρωί Με αφορμή ένα κοχύλι! Με τα στολίδια του βυθού και την αύρα της θάλασσας ελάτε να ζωγραφίσουμε για το καλοκαίρι. Με την Βασιλική Σιδηροπούλου - Καραμήτσου. Για παιδιά 6-13 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
 
 • Πέμπτη 6 Αυγούστου 10.00 ? 11.30 το πρωί Μεγαλογράμματη και Μικρογράμματη γραφή! Ένα ταξίδι στην ιστορία της γραφής και παιχνίδια πάνω στα κεφαλαία και τα μικρά γράμματα. Με τη Βάσω Αστανάστα. Για παιδιά 6-13 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
 
 • Πέμπτη 6 Αυγούστου 10.00 ? 11.00 το πρωί «Ψηφιακές δημιουργίες». Με τον Γιώργο Μπίκα. Τα παιδιά παίζουν και δημιουργούν με τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Για παιδιά 6-9 ετών. Με προεγγραφή. Στο Κέντρο Πληροφόρησης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης στον 1ο όροφο. (Μία Συνάντηση).
 
 • Δευτέρα 17, Τρίτη 18, Τετάρτη 19, Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Αυγούστου 12.00 - 2.30 το μεσημέρι «Club Ρομποτικής (LEGO Mindstorms NXT)».  Με το Γιώργο Μπίκα.  ( 5 συναντήσεις ). Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.  Κατασκευάζουμε τα ρομπότ μας και τα προγραμματίζουμε με φορητούς υπολογιστές να εκτελούν τις εντολές μας. Για παιδιά από 10 έως 15 ετών. Με προεγγραφή στο club. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
 
 • Τρίτη 18 Αυγούστου 11.00 ? 12.30 το πρωί Τι ξέρεις για το όνομά σου;; Σε φωνάζουνε Γωγώ και πήρες το όνομά σου από τον παππού σου το Γιώργο? Τι σημαίνουν τα ονόματά σας; Με τον π. Πορφύριο, Ηγούμενο της Ι. Μονής Τιμίου Προδρόμου Σκήτη Βέροιας. Για παιδιά 6-13 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
 
 • Τετάρτη 19 Αυγούστου 11.00 ? 12.30 το πρωί «Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω». Με τη Θεατροπαιδαγωγική Ομάδα «Σαλτιμπάγκοι». Κουκλοθέατρο (κατασκευή κούκλας και αυτοσχεδιασμοί) βασισμένο πάνω στο ομώνυμο παραμύθι του Γιώργου Σακελλαρίδη. Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
 
 • Πέμπτη 20 Αυγούστου 11.00 ? 12.30 το πρωί Αλογάκια που καλπάζουν!!! Εικαστικό εργαστήρι με την Φωτεινή Χαμιδιελή. Για παιδιά 8-13 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
 
 • Παρασκευή 21 Αυγούστου 11.00 ? 12.30 το πρωί Μια μέρα στον κόσμο των ξωτικών! Με τη Θεατροπαιδαγωγική Ομάδα «Σαλτιμπάγκοι». Προκαλώντας τις αισθήσεις και τη φαντασία, μέσα από μια ποικιλία ερεθισμάτων, ανακαλύπτουμε έναν αόρατο κόσμο και τον ζωντανεύουμε με τη δημιουργικότητα και την εφευρετικότητά μας. Για παιδιά 6-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
 
 • Δευτέρα 24 Αυγούστου 11.00 ? 13.00 το πρωί Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGO WeDo). Με το Γιώργο Μπίκα. Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.  Κατασκευάζουμε τα ρομπότ μας και τα προγραμματίζουμε με φορητούς υπολογιστές να εκτελούν τις εντολές μας. Για παιδιά από 7-9 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης (Μία Συνάντηση).
 
 • Τρίτη 25 Αυγούστου 10.00 ? 11.30 το πρωί Οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των Θαυμάτων και του Γκιούλιβερ στα ταξίδια του! Πώς είναι να μεγαλώνεις και να μικραίνεις, τη μια να είσαι νάνος και την άλλη γίγαντας; Με την Χρύσα Σαββαϊδου. Για παιδιά 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
 
 • Τετάρτη 26 Αυγούστου 10.00 ? 11.30 το πρωί Μεγάλος ? Μικρός!!! Παιχνίδι στο μαγνητικό τοίχο της Βιβλιοθήκης με τις λέξεις μεγάλος ? μικρός. Με την Χρύσα Σαββαϊδου. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
 
 • Πέμπτη 27 Αυγούστου 10.00 ? 11.30 το πρωί Η καρέκλα του γίγαντα!!! Κατασκευάζουμε την καρέκλα του γίγαντα. Με την Χρύσα Σαββαϊδου. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
 
 • Πέμπτη 27 Αυγούστου 10.00 ? 11.00 το πρωί «Ψηφιακές δημιουργίες». Με τον Γιώργο Μπίκα. Τα παιδιά παίζουν και δημιουργούν με τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.  Για παιδιά 6-9 ετών. Με προεγγραφή. Στο Κέντρο Πληροφόρησης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης στον 1ο όροφο.  (Μία Συνάντηση).
 
 • Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου «Η νύχτα στη Βιβλιοθήκη είναι Μαγική!!!» Εσύ μεγάλος εγώ μικρός: Μικροί και Μεγάλοι στη Βιβλιοθήκη συζητούν στο ημίφως για τα όνειρα και τις προσδοκίες, γι' αυτά που θυμούνται.  Ο Χρήστος Αυτσίδης και το κουκλοθέατρο Χάρχουτ αφηγούνται ιστορίες για μικρά ζωάκια και τους μπαμπάδες τους: τιγράκια, δρακάκια, ψαράκια... Για οικογένειες και παιδιά. Για ερωτευμένους και φίλους. Για τους νέους και τους λιγότερο νέους. Για τους φανατικούς επισκέπτες της Βιβλιοθήκης και γι? αυτούς που περνούν απέξω. Στις 9 Σεπτεμβρίου η Βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή από το πρωί ως τα μεσάνυχτα!!!
 
 • Το Wii στη Βιβλιοθήκη από Δευτέρα έως Σάββατο από 10.00 - 2.30 το μεσημέρι. Αυτό το μήνα παίξτε και διασκεδάστε με Wii sportsWii family ski & Wii Mariokart.
 
 • Πληροφορίες για το πρόγραμμα με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης http://www.libver.gr Ο αριθμός των θέσεων για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494