Στις 3 Αυγούστου το 3ο Μαθηματικό Σχολείο της ΕΜΕ

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ - ΣΤΟ...ΝΤΙΒΑΝΙ

μεγάλη επιτυχία το 1ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας. Στο σχολείο συμμετείχαν 125 μαθητές από όλη την Ελλάδα και δίδαξαν εξειδικευμένοι γνωστοί Μαθηματικοί, από τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια  εκπαίδευση. Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με άριστο τρόπο, αφήνοντας σε μαθητές κυρίως, αλλά και τους γονείς τους τις καλύτερες εντυπώσεις. Η λειτουργία του 1ου Μαθηματικού Καλοκαιρινού Σχολείου εκτός του ότι αποτελεί Πανελλήνια πρωτοπορία, προκάλεσε και διεθνές ενδιαφέρον. Τον Αύγουστο του 2008 στη Νάουσα η Ε.Μ.Ε. Ημαθίας, εκτός των τακτικών διοργανώσεων της,  πραγματοποίησε το 2ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο, στο οποίο συμμετείχαν 250 μαθητές από όλη την Ελλάδα. Όλο αυτό το έργο το οποίο είναι Πανελλήνιας εμβέλειας και έχει διάσταση κοινωνική, επιστημονική, βασίζεται στην εθελοντική προσφορά από το Παράρτημα Ημαθίας και της τοπικής κοινωνίας χωρίς άλλους ουσιαστικούς οικονομικούς πόρους. Το 3ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο θα λειτουργήσει από Κυριακή 2 Αυγούστου έως και Σάββατο 8 Αυγούστου στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας, περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, ενώ οι μαθητές θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις των Ξενοδοχείων "ΒΕΡΜΙΟΝ" και "ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ". Φέτος θα συμμετέχουν 250 μαθητές πάλι από όλη την Ελλάδα. Στις ξένες χώρες αποτελεί θεσμό, γνωστό ως Mathematical Summer School. Το Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο προσφέρει στους μαθητές τα παρακάτω:
  • Μαθήματα διάρκειας 5 ωρών καθημερινά από εξειδικευμένους Μαθηματικούς σε ύλη επιλεγμένη από την Επιτροπή διαγωνισμών της Ε.Μ.Ε.
  • Διαλέξεις και εισηγήσεις γενικότερου μαθηματικού ενδιαφέροντος καθώς και βιωματικές δραστηριότητες.
  • Υλικό, τσάντα και βιβλίο με τη διδασκόμενη ύλη. Βεβαίωση συμμετοχής για κάθε μαθητή.
  • Αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες τον ελεύθερο χρόνο με την εποπτεία κατάλληλου επιστημονικού προσωπικού. Εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους.
  • Πλήρη ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη και φύλαξη των χώρων διαμονής από υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας σε 24η βάση.
  • Πλήρη διατροφή 2 γεύματα και πρωινό και διαμονή σε σύγχρονα 4 αστέρων Ξενοδοχεία.
  • Πρωτάθλημα βόλλει με την βοήθεια της ένωσης σωματείων πετοσφαίρισης Μακεδονίας (ΕΣΠΕΜ)