Χαλκίδης προς Χατζηγάκης: "Έγιναν λάθος χειρισμοί στο ροδάκινο που μας εκθέτουν"

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

στην περιοχή μου. Το πρόβλημα είναι γνωστό και δεν θα μείνω στην περιγραφή του. Είναι σαφές όμως ότι έγιναν λάθος χειρισμοί. Χειρισμοί που εκθέτουν την Κυβέρνηση και καθιστούν εμάς δέκτες παραπόνων. Επιτέλους κ. Υπουργέ, η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί κάποιοι να «τάζουν» συγκεκριμένα πράγματα, όταν προηγουμένως δεν έχουν αρμόδια έγκριση να τα ανακοινώσουν και να δεσμευτούν. Και μιλώ φυσικά για τις διαβεβαιώσεις των 25 λεπτών οι οποίες όπως φαίνεται δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Εν πάση περιπτώσει και επειδή τα χρονικά όρια είναι πλέον εξαιρετικά στενά, προτείνω ξεκάθαρα τα ακόλουθα:
  • Άμεση σύσκεψη, με πρωτοβουλία σας, μεταξύ των βιομηχανιών και των ομάδων παραγωγών προκειμένου να υπάρξει διάλογος και συμφωνία για τις τιμές και ποσότητες που θα αγοράσει η βιομηχανία.
  • Οι ποσότητες οι οποίες λόγω κακής ποιότητας θα μείνουν αδιάθετες, να καταστραφούν και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί από τον ΕΛΓΑ.
Κ. Υπουργέ, το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Ειλικρινά, οφείλω να σας ενημερώσω ότι τόσο οι οικονομικές όσο και οι πολιτικές συνέπειες από τη μη επίλυση θα είναι τεράστιες για τους παραγωγούς αλλά αντίστοιχα και για την Κυβέρνησή μας».