Δημιουργία Ελληνικού Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Υφυπουργός ΑΑ&Τ Μιχάλης Παπαδόπουλος όπου και ανακοίνωσε την δημιουργία του Ελληνικού Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου. Ο Υφυπουργός ΑΑ&Τ, Μιχάλης Παπαδόπουλος, μετέφερε τον χαιρετισμό του Υπουργού ΑΑ&Τ κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, ενώ στην ομιλία που απηύθηνε τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο ρόλος του αμπελοοινικού τομέα στην Ελλάδα, είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της χώρας μας. Γι? αυτό, το ΥΠΑΑ&Τ, -από κοινού με τις συνεταιριστικές οργανώσεις και τους ιδιωτικούς φορείς- αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του τομέα που αφορούν συνήθως τη δομή και την οργάνωση των αμπελώνων, την ποικιλιακή τους σύνθεση, το κόστος και την αναβάθμιση της ποιότητας των παραγόμενων οινικών προϊόντων, τους αποτελεσματικούς ελέγχους, την αύξηση της εξαγωγικής μας δραστηριότητας, αλλά και τον εκσυγχρονισμό της αμπελοοινικής μας νομοθεσίας. Στόχος του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, είναι η οριστική εξάλειψη των προβλημάτων, μέσα από στοχευμένες πολιτικές». «Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στέκεται δίπλα στις προσπάθειες του αμπελοοινικού κλάδου. Χρηματοδοτεί τον Στρατηγικό Σχεδιασμό για  τη  δημιουργία ταυτότητας και προβολή του Ελληνικού Οίνου στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ένα έργο που σε συνδυασμό με το πρόγραμμα προώθησης και προβολής της νέα ΚΟΑ εξασφαλίζει τόσο το όραμα όσο και τα μέσα για ένα ανταγωνιστικό ελληνικό οίνο στις Αγορές του Εξωτερικού και της Ελλάδας».

«Σύντομα θα προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός Ελληνικού Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου με οικονομική αυτοτέλεια, υπό την εποπτεία του Υπουργείου και με διαχείριση των θεμάτων σε διεπαγγελματικό επίπεδο. Παράλληλα, είμαστε πάντα ανοικτοί σε συζητήσεις για όλες τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται ο Τομέας προκείμενου να εξασφαλίσουμε ένα υγειές και ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Επιπλέον, σημαντικές αποφάσεις για τον κλάδο του οίνου, υπέγραψε  ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μιχάλης Παπαδόπουλος και αφορούν την προώθηση του ελληνικού οίνου σε αγορές τρίτων χωρών αλλά και την αναγνώριση τοπικών οίνων.Πιο συγκεκριμένα ο Υφυπουργός, υπέγραψε Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετική με την «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών» και η οποία αφορά:
  • Καταχωρίσεις στον γενικό και εξειδικευμένο Τύπο
  • Διαφήμιση στο διαδίκτυο και άλλα οπτικοακουστικά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο κτλ) και δημιουργία Ιστοσελίδας
  • Παραγωγή έντυπου υλικού (φυλλάδια, έντυπα, χάρτες)
  • Επιδείξεις στα σημεία πώλησης & γευσιγνωσίες
  • Συμμετοχή σε εμπορικές και άλλες εκθέσεις και  ομαδικά εκθεσιακά περίπτερα που παρουσιάζουν προϊόντα από διάφορα κράτη μέλη
  • Δημόσιες Σχέσεις