«Μικρά και μεγάλα για μικρούς και μεγάλους» προτείνει τον Ιούλιο η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ - ΣΤΟ...ΝΤΙΒΑΝΙ

από την προσχολική ηλικία μέχρι τους έφηβους και τους ενήλικες. Τα μεγέθη και οι κλίμακες, τα «μεγάλα βιβλία», παραμύθια με νάνους και γίγαντες, τα μικρά και μεγάλα πράγματα που μπορούν να ανακαλύψουν τα παιδιά στην πόλη, οι  μεγάλες ιδέες και τα μικρά καθημερινά πράγματα. Για δεύτερη χρονιά θα κυκλοφορήσει και η εφημερίδα ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που διανέμεται από τη Βιβλιοθήκη, και στη σύνταξή της συμμετέχουν τα παιδιά που παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης.  Η καλοκαιρινή καμπάνια «Το μικρό και το μεγάλο», που συνδιοργανώνεται με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας, περιλαμβάνει εργαστήρια κατασκευών,  αφηγήσεις παραμυθιών, καλλιτεχνικές δράσεις, εκδηλώσεις λόγου και προβολές ταινιών.  

ΙΟΥΛΙΟΣ 2009 ? Εκδηλώσεις για παιδιά

 
  • Τρίτη 7 Ιουλίου 10.00 - 11.30 το πρωί. Από το Μικρότερο στο Μεγαλύτερο!! Χρησιμοποιώντας μια σειρά από χρωματιστά ψάρια τα πολύ μικρά παιδιά θα προσπαθήσουν να τα τοποθετήσουν από το μικρότερο στο μεγαλύτερο πάνω στο μαγνητικό πίνακα. Για παιδιά προσχολικής ηλικίας με τους γονείς τους.  Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης
 
  • Πέμπτη 9 Ιουλίου 11.00 - 12.30 το πρωί. Ελάτε να ζωγραφίσουμε τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το παγκόσμιο σύμβολο του πολιτισμού. Ελάτε να ανοίξουμε τα βιβλία της Βιβλιοθήκης με αναφορά στην Ακρόπολη και να αγγίξουμε την Ιστορία μας! Εργαστήριο ζωγραφικής. Για παιδιά 6-13 ετών με την κ. Βασιλική Σιδηροπούλου - Καραμήτσου. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
 
  • Πέμπτη 9 Ιουλίου 12.00 ? 1.00 το μεσημέρι. «Ψηφιακές δημιουργίες». Με τον Γιώργο Μπίκα. Τα παιδιά παίζουν και δημιουργούν με τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.  Για παιδιά 6-9 ετών. Με προεγγραφή. Στο Κέντρο Πληροφόρησης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης στον 1ο όροφο.  (Μία Συνάντηση).
 
  • Παρασκευή 10 Ιουλίου 10.00 ? 11.30 το πρωί. Το μεγάλο βιβλίο των ζώων! Παίζουμε με ένα πολύ μεγάλο βιβλίο και ανακαλύπτουμε τα ζώα από τα πιο μικρά ως τα πιο μεγάλα αλλά και τα μικρά ζώα και τους γονείς τους. Για παιδιά προσχολικής και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
 
  • Παρασκευή 10 Ιουλίου 12.00 ? 2.00 το μεσημέρι. Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGO WeDo). Με το Γιώργο Μπίκα. Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.  Κατασκευάζουμε τα ρομπότ μας και τα προγραμματίζουμε με φορητούς υπολογιστές να εκτελούν τις εντολές μας. Για παιδιά από 7-9 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης (Μία Συνάντηση).
 
  • Τρίτη 14 Ιουλίου 10.30-12.00 το πρωί «Παραμύθια στις σκιές των δέντρων» Παραμύθια, θεατρικό παιχνίδι και ζωγραφική σε γειτονιές της πόλης. Στο πάρκο δίπλα από την Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων. Με την  Κατερίνα Αναστασίου και την  Όλγα Καραϊωσήφ. Για παιδιά 3-6 ετών. Είσοδος ελεύθερη
 
  • Πέμπτη 16 Ιουλίου 10.00 ? 11.30 το πρωί Το σπίτι της Τοσοδούλας, του Μινιμόι και των Νάνων? Με την Όλγα Καραϊωσήφ. Τα παιδιά επιλέγουν και κατασκευάζουν έναν μικροσκοπικό ήρωα από παραμύθια.. Για παιδιά από 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
 
  • Παρασκευή 17 Ιουλίου 10.00 ? 11.30 το πρωί Μικρόβιααααααα! Με την Όλγα Καραϊωσήφ. Μικροοργανισμοί βρίσκονται παντού, μικροοργανισμοί τόσο μικροί που μοιάζουν αόρατοι στα μάτια μας. Πρέπει να συστηθούμε μαζί τους και να γνωρίζουμε πώς να αποφεύγουμε δυσάρεστες συναντήσεις μαζί τους. Για παιδιά Δημοτικού. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
 
  • Τρίτη 21 Ιουλίου 10.30-12.00 το πρωί «Παραμύθια στις σκιές των δέντρων» Παραμύθια, θεατρικό παιχνίδι και ζωγραφική σε γειτονιές της πόλης. Στην αυλή της Εκκλησίας του Αγίου Βλασίου (περιοχή Κυριώτισσας). Με την  Κατερίνα Αναστασίου και την  Όλγα Καραϊωσήφ. Για παιδιά 3-6 ετών. Είσοδος ελεύθερη
 
  • Πέμπτη 23 Ιουλίου 11.00 ? 1.00 το πρωί «Τα ανθρωπάκια με τα κόκκινα». Με τη Θεατροπαιδαγωγική Ομάδα «Σαλτιμπάγκοι» Θεατρικό παιχνίδι βασισμένο πάνω στο ομώνυμο παραμύθι της Εύα Τάρτλετ. Για παιδιά 5-8 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
 
  • Παρασκευή 24 Ιουλίου 10.00 ? 11.30 το πρωί Μέτρησε το ανάστημά σου, αποτύπωσε την πατούσα σου!  Παιχνίδι στον Μαγνητικό τοίχο της Βιβλιοθήκης. Για παιδιά δημοτικού. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
 
  • Δευτέρα 27, Τρίτη 28, Τετάρτη 29, Πέμπτη 30 και Παρασκευή 31 Ιουλίου 12.00 - 2.30 το μεσημέρι  «Club Ρομποτικής (LEGO Mindstorms NXT)». Με το Γιώργο Μπίκα.  ( 5 συναντήσεις ). Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.  Κατασκευάζουμε τα ρομπότ μας και τα προγραμματίζουμε με φορητούς υπολογιστές να εκτελούν τις εντολές μας. Για παιδιά από 10 έως 15 ετών. Με προεγγραφή στο club. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
 
  • Τρίτη 28 Ιουλίου 11.00 ? 1.00 το πρωί Ο αγώνας των κάστρων!! Με τη Θεατροπαιδαγωγική Ομάδα «Σαλτιμπάγκοι». Αγόρια και κορίτσια μέσα από περιπέτειες και δοκιμασίες καλούνται να επιστρατεύσουν όλες τους τις δυνάμεις για να ανασυγκροτήσουν τα κατεστραμμένα τους κάστρα. Θεατροκινητικά και εικαστικά παιχνίδια εμπνευσμένα από τον παραμυθένιο κόσμο των κάστρων και των ιπποτών. Για παιδιά από 8 - 11 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
 
  • Τρίτη 28 Ιουλίου 10.00 ? 12.00 το πρωί Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGO WeDo). Με το Γιώργο Μπίκα. Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.  Κατασκευάζουμε τα ρομπότ μας και τα προγραμματίζουμε με φορητούς υπολογιστές να εκτελούν τις εντολές μας. Για παιδιά από 7-9 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης (Μία συνάντηση).
 
  • Πέμπτη 30 Ιουλίου 11.00 ? 1.00 το πρωί Κοκταίηλ πάρτυ! Μεγάλες γευστικές απολαύσεις από μικρούς σεφ! Με τη Θεατροπαιδαγωγική Ομάδα «Σαλτιμπάγκοι». Τα παιδιά γίνονται ευφάνταστοι σεφ και διασκεδάζουν, φτιάχνοντας δροσιστικά, πολύχρωμα κοκταίηλ φρούτων και πρωτότυπα καλοκαιρινά σνακ με εικαστική διάθεση. Για παιδιά δημοτικού.  Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
 
  • Πέμπτη 30 Ιουλίου 10.30 ? 11.30 το μεσημέρι «Ψηφιακές δημιουργίες» Τα παιδιά παίζουν και δημιουργούν με τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.  Για παιδιά 6-9 ετών με τον Γιώργο Μπίκα. Στο Κέντρο Πληροφόρησης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης στον 1ο όροφο.  Με προεγγραφή. (Μία Συνάντηση).
 
  • ?Find the Answer and Win? Από τη Δευτέρα 27 έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης, ψάχνουμε σε πηγές της Αμερικανικής Γωνιάς για να απαντήσουμε σε ερωτήσεις διαφόρων θεμάτων. Παίξτε και κερδίστε βιβλία λογοτεχνίας!!!
 
  • Το Wii στη Βιβλιοθήκη από Δευτέρα έως Σάββατο από 10.00 - 2.30 το μεσημέρι, αλλά και τα απογεύματα κάθε Δευτέρα και Τετάρτη. Αυτό το μήνα παίξτε και διασκεδάστε με Wii sports, Wii family ski & Wii Mariokart.
 Πληροφορίες για το πρόγραμμα με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης http://www.libver.gr . Ο αριθμός των θέσεων για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494. Το πρόγραμμα του Αυγούστου θα ανακοινωθεί στις 27 Ιουλίου.