Κυτταρίτιδα τέλος!

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ - ΠΕΡΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

του αίματος, σε κάποιες ορμονικές διαταραχές, στην παρουσία παχυσαρκίας και κακής διατροφής, στο κάπνισμα, στη συχνή και υψηλή κατανάλωση αλκοόλ και στη δυσκοιλιότητα.

Αναπτύσσεται από κακή τοπική αιμάτωση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα εκείνης της περιοχής να μην τρέφονται καλά. Έτσι ο οργανισμός, αντί να αναδομεί και να καίει το λίπος, το αποθηκεύει στα λιποκύτταρα που το έχουν πιο πολύ ανάγκη για να τραφούν. Η αφύσικη αυτή συσσώρευση λίπους οδηγεί τα συγκεκριμένα λιποκύτταρα να αυξάνουν σε όγκο και κατά συνέπεια να συμπιέζουν τα αγγεία, να εμποδίζουν τις ανταλλαγές ουσιών και να επιδεινώνουν το πρόβλημα της μικροκυκλοφορίας.

Τρόποι αντιμετώπισης

  • μείωση της κατανάλωσης κορεσμένου λίπους που βρίσκεται κυρίως σε λιπαρά κρέατα, τηγανητά, αλλαντικά, μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος, σαντιγί, βούτυρο και πλήρη γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα και αντικατάσταση αυτού με μονοακόρεστο που βρίσκεται στο ελαιόλαδο αλλά και πολυακόρεστα λιπαρά που βρίσκονται σε λιπαρά ψάρια.
  • αύξηση της κατανάλωσης νερού σε 10 ποτήρια την ημέρα μιας και αποτελείτο μόνο μέσο που διαθέτει ο οργανισμός για την αποβολή τοξινών και βοηθά στην διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος
  • μείωση της κατανάλωσης απλών σακχάρων(ζάχαρη, γλυκά) και αντικατάσταση αυτών με σύνθετους υδατάνθρακες(φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά και ψωμί ολικής άλεσης)
  • Περιορίστε στο ελάχιστο την κατανάλωση αλατιού(επιτραπέζιοαλάτι, πατατάκια, τρόφιμα τύπου junk food),το οποίο ευθύνεται για κατακρατήσεις υγρών-οιδήματα
  • Περιορίστε την κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ. Το κρασί αποτελεί ιδανική λύση λόγω χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ, ενώ ελεύθερα καταναλώστε αφεψήματα όπως μέντα φασκόμηλο ,χαμομήλι κ.τ.λ
  • Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε κάλιο και βιταμίνη C τα οποία βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην ανάπλαση του κολλαγόνου του δέρματος, όπως φρούτα (πεπόνι, σύκα, φρέσκα και αποξηραμένα βερίκοκα, μπανάνες, χουρμάδες, σταφίδες, μήλα, πορτοκάλι, ακτινίδια, φράουλες), πράσινα λαχανικά, πατάτες ψητές ή βραστές με τη φλούδα, όσπρια (φασόλια, φακές, σόγια), ανάλατους ξηρούς καρπούς καθώς και άπαχα κρέατα, άσπρα ψάρια, άπαχο γάλα και γιαούρτι.
  • Αυξήστε τη φυσική δραστηριότητα σας καθημερινά. Η άσκηση συμβάλλει στην καύση θερμίδων, στην καλύτερη αιμάτωση των ιστών και κυκλοφορία του αίματος καθώς και στη διατήρηση ή απώλεια του σωματικού βάρους.

Η κυτταρίτιδα είναι μία φλεγμονή που πλήττει το 80% των γυναικών και μάλιστα δεν εμφανίζεται μόνο σε παχύσαρκα άτομα αλλά και σε άτομα που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα βάρους.Γι αυτό το λόγο η διατροφική της αντιμετώπιση δεν είναι ίδια με αυτή της παχυσαρκίας και έτσι δεν θέλει τόσο κόπο. Θέλει όμως τρόπο!