Περί επιλογής υποψηφίων βουλευτών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΝΑΟΥΣΑ

 
  • Επειδή το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ασαφές και παραπέμπει την εκλογή των υποψηφίων βουλευτών σε προκριματικές εκλογές ή σε διαβούλευση των αρμοδίων οργάνων (sic) (φυσικά όποιος είναι σε θέση να προσδιορίσει τα αρμόδια όργανα αυτομάτως κερδίζει και θέση στο ψηφοδέλτιο). Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι αναγκάζονται να εκλιπαρούν τον κάθε «παράγοντα», νοήμονα ή ανόητο να μεσολαβήσει στους αρμοδίους για την πολυπόθητη υποψηφιότητα.
 
  • Η φαιδρότητα του γεγονότος εκ πρώτης όψεως, έχει και επεκτάσεις αμιγώς πολιτικές. Καταστρέφονται νέα στελέχη μετατρεπόμενα σε γλοιώδεις αυλοκόλακες και οσφυοκάμπτες, οι οποίοι θα θελήσουν να ζητήσουν την ψήφο του Ημαθιώτη πολίτη, αφού πρώτα υποστούν αυτόν τον δημόσιο διασυρμό.
 
  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή οφείλει να θέση το θέμα προς συζήτηση και να απαιτήσει το αυτονόητο. Ο εν ενεργεία βουλευτής είτε αρέσει είτε όχι θα είναι ένας από τους υποψηφίους. Είναι ένα από τα πολλά προνόμια των εν ενεργεία βουλευτών, που αυτομάτως δημιουργούν και την πρώτη άνιση μεταχείριση. Έναν υποψήφιο ακόμη θα πρέπει ενδεχομένως να επιτρέψουν να ορίσει το κόμμα από την κεντρική του διοίκηση, και αυτό κατόπιν αιτιολογημένης πρότασης που θα σχετίζεται με εκπροσώπηση ομάδων, συνεργασία ή προσωπικότητα εκτός των κομματικών ορίων.
 
  • Τους υπόλοιπους τέσσερις, οφείλει να πιέσει η Νομαρχιακή, να επιλέξουν τα μέλη του υπάρχοντος, σε ανύποπτο χρόνο, Νομαρχιακού Συμβουλίου, όπου μετέχουν πρώην βουλευτές, πρώην δήμαρχοι και νομάρχες, Συντονιστικές, Νομαρχιακή Επιτροπή, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, συνδικαλιστικά και συνεταιριστικά στελέχη, 379 τον αριθμό, αν όχι όλα τα μέλη.
 
  • Αυτό θα έδινε διέξοδο αξιοπρέπειας σε όσους είχαν την θέληση να διεκδικήσουν υποψηφιότητα, διατηρώντας ταυτοχρόνως και την αξιοπρέπειά τους. Και βέβαια εάν η Νομαρχιακή εμφορείται από πραγματικά δημοκρατική ευαισθησία και αποφασιστικότητα, προχωρά στις επιλογές, ανακοινώνει το αποτέλεσμα και απαιτεί τον σεβασμό της βούλησης του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Φυσικά υπάρχει ενδεχόμενο κόστος όμως όποιος φοβάται τις σπίθες να μην γίνεται σιδεράς.