Μπαίνει τάξη κι εκεί που δεν υπάρχει...αταξία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΝΑΟΥΣΑ

υπήρξε δραστήρια, δυναμική, δημιουργική, και πάλι προχώρησε στην αντικατάστασή της. Συμπεράσματα:
  1. Οι υπάλληλοι δεν πρέπει να έχουν υψηλό δείκτη προσφοράς, διότι είναι βεβαία η αντικατάστασή τους.
  2. Είναι ένας λόγος για τον οποίο χωλαίνουν, ομολογουμένως τμήματα της Νομαρχίας. Λογικά, αφού εάν εργαστούν κινδυνεύουν με αντικατάσταση.
  • Ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο. Οι εκπρόσωποι των αγροτών ζήτησαν ωμά και κυνικά 3-4 λεπτά το κιλό επιχορήγηση (στο βιομηχανικό ροδάκινο) για να φύγουν από τα μπλόκα. (Αθροιστικά το ποσό ήταν πάντως λιγότερο από το ποσόν που ζητούσαν οι απαγωγείς του κ. Παναγόπουλου). Όλοι αντιλαμβάνονται, και ο Νομάρχης το σημείωσε, ότι αναληθώς δηλώνουν ζημιές, αυτές είναι ανύπαρκτες και η Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή τελευταίως σταμάτησε το κουτόχορτο κάποια στιγμή θα τα ζητήσει πίσω εις διπλούν. Ο εκπρόσωπος των νέων αγροτών κ. Αγγελόπουλος, ορθώς και με σοφία σημείωσε: «Σας παρακαλώ να προσέξετε να μην τα πληρώσουμε αύριο εμείς αυτά». Οι πολιτικοί άνδρες και γυναίκες, αφού αναγνώρισαν δίκαιο και στον εκπρόσωπο των αγροτών που ζητούσε αποζημίωση ανύπαρκτων ζημιών, και στο Νομάρχη την αλήθεια ότι αυτά θα καταλογιστούν πολλαπλώς σε βάθος χρόνου και στο νεαρό ότι δεν θα τα επιβαρυνθεί, γύρισαν από την άλλη πλευρά, ψήφισαν μέσα στο γύρισμα θετικά σε όλους και συνέχισαν τον μακάριο ύπνο τους. Να μην ξεχάσω, λίγο μετά αναφέρθηκαν σε κράτος δικαίου, σε σκληρή αλήθεια που πρέπει να λέγεται και σε άρση στο ύψος των περιστάσεων των πολιτικών προσώπων. Καλά κρασιά.
 
  • Ο κ. Μούρνος, αναφερόμενος στην δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας στο δήμο Πλατέος, αφού κοίταζε με λάγνο βλέμμα τον παριστάμενο Φώτη Δημητριάδη, ανέλυσε επί μακρόν τα θετικά του πάμπολα στοιχεία. Ασθενής η μνήμη Γιατρέ, και άλλοι επαίνεσαν μετά πάθους στελέχη της δεξιάς, τα οποία έκαναν την κομματική δουλειά τους, και βρέθηκαν κατακρεουργημένοι και ταπεινωμένοι όταν ολοκλήρωσαν το έργο τους κι έπαψε η χρησιμότητά τους. Αυτή η διαρκής και «άδολη» λατρεία προς δεξιούς σκληρούς παράγοντες, οδηγεί σταθερά στον αφανισμό. Λίγη ανάγνωση της τοπικής ιστορίας δεν βλάπτει.
 
  • Υπάρχει κάτι ασυμβάτως παράλληλο στο σκεπτικό του κ. Νομάρχη. Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, εδήλωνε σχετικά με την πορεία της ΑΝΗΜΑ: «Βάλαμε επι τέλους τα πράγματα σε μια τάξη» και συμπλήρωνε: «Όχι βέβαια ότι δεν ήταν σε τάξη» αφήνοντάς τους όλους κάγκελο. Στην συνεδρίαση της Τετάρτης αναφερόμενος στα αυθαίρετα στο Κλειδί εδήλωσε: «Βάζουμε επιτέλους τάξη» και αμέσως συμπλήρωσε: «όχι ότι δεν ήταν βέβαια σε τάξη» προκαλώντας τον θαυμασμό της πλειοψηφίας για τον ελιγμό μάχης και την απορία στην μειοψηφία, η οποία παρακολουθούσε εμβρόντητη. Νομίζουμε ότι ήρθε ο καιρός να βάλει σε κάποια τάξη και τις σκέψεις του, όχι πώς δεν ήταν πριν σε τάξη.
 
  • Τραγωδία. Ο κ. Μούρνος (πιθανά να μην συναίνεσε ο ίδιος αλλά δεν αντέδρασε δημόσια) και ο πολιτικός του φορέας, αφού έδωσαν ως μη όφειλαν την προεδρεία της Αναπτυξιακής στο Νομάρχη, έχοντες την πλειοψηφία των μετοχών, εκλιπαρούν (δείτε ως παράκληση είπε ο κ. Μούρνος) για μια θέση απλού συμβούλου σε μια εταιρεία, ανώνυμη, ανύπαρκτη και άνευ αντικειμένου ακόμη. Ο θυμόσοφος λαός, κ. Μούρνο, το λέει «δώσε με τα χέρια και πάρε με τα πόδια». Μια πρόβλεψη, όταν ολοκληρωθεί η εν λόγω Ανώνυμη Εταιρεία, θα σας φανεί περίεργο να πετάξουν έξω αυτό τον απλό σύμβουλό σας; Δεκτά στοιχήματα.