Μαθήματα λειτουργίας και άλλα όμορφα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αντιγονιδών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΝΑΟΥΣΑ

Μάλλον δοκιμάζουν νέο σύστημα λειτουργίας. Δεν πιστεύουμε τις αποζημιώσεις του προέδρου (του κανονικού) να τις μοιράζονται με τον δήμαρχο.

 

  • Σε διαφωνία με την κ. Λαμπίρη που αφορούσε την δυνατότητα του Δημοτικού Συμβουλίου να αντικαταστήσει μέλη Δημοτικής Επιχείρησης που εξελέγησαν για τέσσερα χρόνια και δεν παραιτούνταν με την θέλησή τους, ο Δήμαρχος κ. Στεργιόπουλος πρωτοτύπησε και πάλι, με την βαρυσήμαντη και πρωτάκουστη δήλωση ? θέση ότι «για όλα αποφασίζει η πλειοψηφία», θυμήθηκε μάλιστα και το ότι στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αν λοιπόν κάποια μέρα η πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Αντιγονιδών αποφασίσει την παραίτηση του Δημάρχου, φαντάζομαι ότι αυτομάτως θα πάει στο σπίτι του. Ή όχι; Βεβαίως κ. Δήμαρχε κάτι που ακούγεται περί νόμων, κανονισμών λειτουργία, επιτροπών άρθρου 18, Δικαστικού Σώματος, φήμες είναι, μην ασχολείσαι.
 
  • Ο κ. Χίρτογλου έκανε μάλλον λάθος στην κατεύθυνση και αντί ως αξιωματική αντιπολίτευση να ελέγξει την πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Στεργιόπουλου, εφέρετο δύσθυμος και χολωμένος διότι η κ. Λαμπίρη δεν ψήφιζε μαζί του τις προτάσεις της πλειοψηφίας!!! Επειδή δε, θα δυσκολευτούν ορισμένοι να το αντιληφθούν, και βεβαίως δεν υποχρεούνται να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον δήμο Αντιγονιδών, εξηγούμε ότι ο κ. Στεργιόπουλος είναι δήμαρχος Αντιγονιδών, υποστηριχθείς από την ΝΔ και άρα επικεφαλής της πλειοψηφίας. Ο κ. Χίρτογλου ήταν ανεξάρτητος, ήλθε δεύτερος σε ψήφους και άρα ασκεί καθήκοντα αξιωματικής αντιπολίτευσης (που λέει ο λόγος!). Η κ. Λαμπίρη ήρθε τρίτη και ασκεί και αυτή καθήκοντα αντιπολίτευσης. Για λόγους που εμείς τουλάχιστον δεν γνωρίζουμε, ο κ. Χίρτογλου πολιτικά ήταν παράρτημα της πλειοψηφούσας παράταξης, ψήφιζε «ναι» σε κάθε πρόταση, ήταν ευγενέστατος και πειθαρχημένος στα κελεύσματα του προέδρου-Δημάρχου, ο οποίος μάλιστα μας εντυπωσίασε ομολογουμένως. Τον αποκαλούσε «Δημήτρη» κατά την διάρκεια της συνεδρίασης. Μάλλον σε πιο προσωπικές στιγμές, τείνουν και στο Δημητράκη που είναι και πιο εύηχο.
 
  • Σε κάποιο σημείο της συνεδρίασης, ο κ. Χίρτογλου παρουσίασε εφίδρωση στο μη τριχωτό της κεφαλής, φαινόμενο που εμφανίζεται σε συνθήκες έντονης πνευματικής υπερδιέγερσης. Να μην κρυώσει μόνο να προσέχει και να ντύνεται χοντρά, τέτοια στελέχη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σπανίζουν.
 
  • Εντυπωσιακή δήλωση ? καταγγελία της κ. Λαμπίρη προκάλεσε αμηχανία στο προεδρείο ? Δήμαρχο. Δήλωσε ότι απόφαση οργάνου που συμμετείχε εφέρετο ομόφωνη, ενώ η ίδια είχε ψηφίσει αρνητικά. Επίσης, ενώ δυο κυρίες ? μέλη του οργάνου που εφέρετο ως συμμετέχουσες, αυτές απουσίαζαν. Ο κ. Δήμαρχος εμφανώς ενοχλημένος και αποδεχόμενος το γεγονός των απουσιών, εδήλωσε το πρωτοφανές, ότι γιόρταζε ο άνδρας της μίας και τηλεφωνικά ζήτησε να θεωρηθεί παρούσα και συμμετέχουσα. Προφανώς η άλλη κυρία θα μοίραζε τα φοντάν στην γιορτή του άνδρα της πρώτης, από συναδελφική αλληλεγγύη εικάζουμε, καθότι από πλευράς δημάρχου δεν δόθηκε εξήγηση. Σιγά που θα άφηνε το?γάμο να πάει για πουρνάρια.
 
  • Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο κ. Χίρτογλου ο οποίος παρά την δημόσια δήλωση του δημάρχου περί απουσίας της κυρίας που εφέρετο παρούσα, ζήτησε στοιχεία για να αποδεχθεί την καταγγελία. Προφανώς η λογική άρχισε νωρίς τις διακοπές και η φαιδρότητα βρήκε ελεύθερα διαμερίσματα μη τριχωτά.
 
  • Γραμματικού χαρακτήρα η επόμενη παρατήρηση που αφορά το περιεχόμενο του λόγου του κ. Δημάρχου. «Κυρία Λαμπίρη συνήθως το συνηθίζεις?». Η γραμματική του Τριανταφυλλίδη ορίζει ότι απαγορεύονται έννοιες που παραπέμπουν σε πλεονασμό και έχει ως παράδειγμα προς αποφυγή το «λεβεντομάνα μάνα». Ενδεχομένως τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων να μην είχατε την ευχέρεια να μελετήσετε εμβριθώς, διαβάστε λίγο Τριανταφυλλίδη. Δεν συμφωνείται κ. Στεργιόπουλε ή είναι περιπεπλεγμένως περίπλοκο και άρα μη αντιληπτό. Σημείωση: η ΝΔ ας ξεκινήσει εκτός των μεθοδεύσεων στις εκλογές προέδρων και κανένα σεμινάριο γλώσσας και γνώσης. Οι πολίτες περιμένουν να μάθουν από τα στελέχη κι όχι να ξεχάσουν αυτά που ξέρουν.