Τα στραβά και τα ανάποδα της εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΝΑΟΥΣΑ

 
  • Συνωστισμός στελεχών από το παρελθόν στην ομιλία Βενιζέλου, κάποιοι μετά από χρόνιες συνεργασίες με την δεξιά προσφωνούσαν παλαιούς γνωστούς αντί «σύντροφε», «πατριώτη». Στελέχη του συνεταιριστικού κινήματος, αφού οδήγησαν το κίνημα των αγροτών στον αφανισμό, ήλθαν να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στις νέες αγροτικές πολιτικές προκαλώντας την απέχθεια των παρευρισκομένων. Πρώην τρόφιμοι της τοπικής εξουσίας, μικροεργολάβοι της συμφοράς, με σκυφτό κεφάλι επιχειρούσαν να ξαναπάρουν θέση στο ΠΑ.ΣΟ.Κ αφού χρόνια πολλά λιβανίζουν τον έτερο Μιχάλη μετά τον πρώτο δικό τους Μιχάλη.
 
  • Σημερινοί συνεργαζόμενοι με την δεξιά, καθήμενοι φρόνιμα και προσπαθώντας να περάσουν απαρατήρητοι, προσπαθούσαν να αφομοιώσουν το μήνυμα πότε στις προσεχείς δημοτικές εκλογές να ξεκινήσουν ένταξη σε ψηφοδέλτιο της δεξιάς και στήριξη με ψήφους του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Γνωστοί ριψάσπιδες, ή κοινώς αποκαλούμενοι κουκουλοφόροι της κατοχής.
 
  • Ανεπαρκής ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εάν δεν το εγνώριζε και υποχρεώνονταν οι σύντροφοι να καταβάλουν εκτός των 20? ανά άτομο και ένα ποσό 18? ανά ζευγάρι ανεβάζοντας το κόστος της πρόσκλησης στα 29?, έχει σοβαρότατη ευθύνη. Δύο τινά συμβαίνουν: είτε δεν υπήρξε συμφωνία κι ο διευθύνων του ξενοδοχείου το επέβαλε «ετσιθελικά» (πράγμα δύσκολο) οπότε θα έπρεπε από μικροφώνου να ακυρώσει δημόσια τον καταναγκασμό χωρίς δεύτερη κουβέντα. Είτε έγινε με την σύμφωνη γνώμη του, οπότε πρόκειται περί υποτίμηση της νοημοσύνης των μελών του κινήματος που μπήκαν με 20? και βγήκαν με υποχρέωση 29?.
 
  • Άστοχη αισθητικά η βράβευση του κυρίου Καπετανάκη η οποία δεν είχε καμιά σχέση με το πολιτικό περιβάλλον και την προσμονή των μελών να ακούσουν τον κύριο ομιλητή, τον εξαιρετικό Βαγγέλη Βενιζέλο προκάλεσε αμηχανία στο περιβάλλον του υπουργού και φυσικά τα ειρωνικά χαμόγελα και σχόλια των παρευρισκομένων. Κάποιοι αναρωτήθηκαν εάν η βράβευση για την καλύτερη αφισοκόλληση αφορούσε και την επταετία του ΔΗΚΚΙ.
 
  • Αποκρουστική η στάση των δημάρχων που εν όψει ανάληψης εξουσίας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και επερχόμενων εκλογών, παρίσταντο άπαντες πρώτη φορά μετά από χρόνια απαξίωσης των κομματικών αυτών διαδικασιών. Μετά την ομιλία του κυρίου Βενιζέλου συνωστίζονταν στην έξοδο πατώντας ο ένας τα παπούτσια του άλλου στην προσπάθειά τους να φύγουν για να προλάβουν να λύσουν τα μείζοντα προβλήματα του τόπου έκαστος.
 
  • Το ασύλληπτο ήταν ότι ο μοναδικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο οποίος κατά δήλωση του γραμματέα θα πήγαινε με τον κύριο Βενιζέλο στα μπλόκα των αγροτών να παραλάβουν τα αιτήματα, εθεάθη σε καφετέρια της πόλης την ώρα που το ΠΑΣΟΚ είχε την συνεστίασή του!!! Προφανώς μελετούσε υπό τους ήχους της ρέγγε τα αιτήματα των αγροτών κι έπινε για να ξεχάσει.