Τα Λυκόπουλα Αλεξάνδρειας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

likopoula alexandrias

Από τους Προσκόπους Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Τα Λυκόπουλα μας, παιδιά ηλικίας 7 έως 11 χρονών, είναι τα μικρότερα μέλη της Προσκοπικής κίνησης.

Μαζί με τους Προσκόπους, τους Ανιχνευτές, τα Προσκοπικά δίκτυα και τις Επιτροπές Κοινωνικής Συμπαράστασης αποτελούν ένα Σύστημα Προσκόπων. Τα Λυκόπουλα χωρίζονται σε εξάδες και έχουν δανειστεί το όνομα τους από το γνωστό παραμύθι του Ρ. Κίπλινκ ¨Το βιβλίο της ζούγκλας¨. Μέσα από τη ζωή της Αγέλης τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να πάρουν ερεθίσματα ώστε να αναπτύξουν την προσωπικότητα και τις δεξιότητές τους, να βιώσουν δυνατές εμπειρίες στην φύση, να μάθουν στην προσφορά και στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Επίσης μαθαίνουν να είναι κομμάτι του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και να αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε αυτό.

Και επειδή η ζωή στην Αγέλη είναι ένα ατελείωτο παιχνίδι.......

Ένα παιχνίδι με κανόνες και αρχές, ένα παιχνίδι που παίζεται στην ύπαιθρο, είναι ομαδικό και προσφέρει έντονες συγκινήσεις ......... Τα Λυκόπουλά μας πραγματοποίησαν την ημερήσια εκδρομή τους με τα ποδήλατα στην Αγία Κυριακή και έκαναν πράξη την υπόσχεση και τον νόμο του Λυκόπουλου.

Το επόμενο ραντεβού μας με την φύση, την φαντασία και την δράση θα είναι στην κατασκήνωσή μας που θα πραγματοποιηθεί στο Προσκοπικό κέντρο Κουρί Κοζάνης από τις 14 Ιουλίου έως 20 Ιουλίου 2014".