Στοίχημα: Στήριγμα η Κρουζέιρο, ματς τίτλου στο ΣΕΦ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΜΠΑΣΚΕΤ

Έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία για το Μουντιάλ, αλλά η ποδοσφαιρική δράση δε σταματά, με τα πρωταθλήματα στη Βραζιλία, τη Σκανδιναβία και τις ΗΠΑ να συνεχίζονται, τα πλέι οφ της Φούτμπολ Λιγκ να ολοκληρώνονται και αρκετές Εθνικές Ομάδες να δίνουν φιλικά παιχνίδια. Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον και στο μπάσκετ, με τον Ολυμπιακό να έχει τη δυνατότητα σήμερα να κατακτήσει το τρόπαιο του πρωταθλητή αν κερδίσει τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

 

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας από το δυνατό σημείο της ημέρας που δεν είναι άλλο από τον «Άσσο» της Κρουζέιρο κόντρα στη Φλαμένγκο σε απόδοση 1.75. Την ήττα με 1-0 στο Σάο Πάολο απ’ την Κορίνθιανς γνώρισε η Κρουζέιρο όμως οι απώλειες που είχαν οι διώκτες της την κράτησαν στην πρώτη θέση, την οποία πλέον μοιράζεται με τη Σάο Πάολο (έχει ματς περισσότερο). Οι πρωταθλητές Βραζιλίας έχουν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 15 γκολ και διαθέτουν και φέτος ίσως το πιο πλήρες ρόστερ του Brasileirao. Πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη συμπλήρωσε, από την άλλη, η Φλαμένγκο που δεν κατάφερε να νικήσει ούτε την ουραγό Φιγκεϊρένσε εντός έδρας μένοντας στο 1-1 και έτσι παραμένει μόλις στη 18η θέση του πρωταθλήματος! «Ανακατατάξεις» σε πολλά μέτωπα φέρνει η κάκιστη πορεία που πραγματοποιεί η «mengao», μιας και δε θέλουν να βάλουν σε κίνδυνο μια χρόνια που ήδη έχει ξεκινήσει στραβά, μετά τον αποκλεισμό της στη φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.

 

«Τρικολόρ» με χάντικαπ

 

Επόμενη επιλογή μας από το διεθνές φιλικό παιχνίδι που δίνει η Εθνική Γαλλίας απέναντι στην αντίστοιχη της Παραγουάης με την πρότασή μας να είναι η Γαλλία με χάντικαπ -1 σε απόδοση 2.00 (το στοίχημά μας επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Γαλλίας με δύο γκολ διαφορά. Αν η Γαλλία επικρατήσει με ένα γκολ διαφορά τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας). Σε μια αποθέωση ομαδικότητας, πειθαρχίας, φαντασίας, αλλά και απλότητας -όποτε χρειάστηκε-, η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ διέλυσε με 4-0 τη Νορβηγία την περασμένη Τρίτη στο Παρίσι και άφησε πολύ καλά μηνύματα ενόψει Μουντιάλ. Και να φανταστεί κανείς ότι όλα αυτά έγιναν χωρίς Μπενζεμά και Ριμπερί. Ο τελευταίος συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και εκφράζονται φόβοι ακόμη και για τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ, αν και είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει την αποστολή. Η Παραγουάη θα ήθελε να προετοιμάζεται για το Μουντιάλ, όπως επιτάσσει η πλούσια παράδοση της, εντούτοις η Παραγουάη έχει το μυαλό της στο Κόπα Αμέρικα της Χιλής το 2015. Σ' αυτό το πλαίσιο διεξάγεται περιοδεία στην Ευρώπη, έτσι ώστε να γίνουν μερικά πολύ δυνατά φιλικά παιχνίδια με ομάδες που τα αντιμετωπίζουν σοβαρά καθότι ακολουθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία. Με πάρα πολλά νέα πρόσωπα η αποστολή, στην οποία δε συμμετέχουν παρά μόνον ελάχιστοι παίκτες που αγωνίζονται εκτός Παραγουάης. Θεωρούμε λοιπό, ότι η Γαλλία μπορεί να καλύψει το χάντικαπ του ενός γκολ και να μας δικαιώσει.

 

Κερδίζει το Κολοράντο

 

Συνέχεια με το MLS της Αμερικής και τον «Άσσο» σε απόδοση 1.92 στο παιχνίδι Κολοράντο – Χιούστον. Εντυπωσιακή εμφάνιση για το Κολοράντο την περασμένη αγωνιστική καθώς επικράτησε εντός έδρας με 4-1 του Μόντρεαλ εντός έδρας ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του δυτικού ομίλου όπου «συγκατοικεί» με το Ντάλας. Μπορεί το υλικό του να μην διαθέτει ονόματα που έχουν άλλες ομάδες του MLS, όμως είναι ομάδα συνόλου και τα καταφέρνει μια χαρά ως τώρα, αφού είναι μέσα στον μεγάλο της στόχο που είναι η πρώτη πεντάδα, ώστε να συμμετάσχει στα πλέι οφ. Το Χιούστον, από την άλλη, είναι η πιο «αλλοπρόσαλλη» ομάδα του αμερικανικού πρωταθλήματος. Τη μία αγωνιστική κερδίζει άνετα και την άλλη χάνει με την ίδια άνεση όποιος και αν είναι ο αντίπαλός της. Το Χιούστον είναι στην τέταρτη θέση του ανατολικού ομίλου με 17 βαθμούς, έξι λιγότερους απ’ την πρωτοπόρο Νιου Ίνγκλαντ έχοντας τη χειρότερη άμυνα με 24 γκολ παθητικό, επίδοση «τραγική» μέσα σε 14 αγώνες που έχει δώσει μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

 

Με κάλυψη η Σάμροκ

 

Φινάλε στα σημερινά μας προγνωστικά από τα ματς που περιλαμβάνονται στο κουπόνι στοιχήματος με τον αγώνα Σλίγκο Ρόβερς – Σάμροκ Ρόβερς στον οποίο θα πάμε με το «2DNB» σε απόδοση 2.20 (το ποντάρισμά μας επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Σε αντίθεση με τον τελικό του Setanta Cup όπου πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου και η Σλίγκο Ρόβερς κέρδισε τον τίτλο νικώντας με 1-0 στον τελικό την Ντάνταλκ, στο πρωτάθλημα δεν κατάφερε να την αντιμετωπίσει. Ηττήθηκε με 3-0 εκτός έδρας απ’ την Ντάνταλκ παραμένοντας στην πέμπτη θέση και πλέον η διαφορά της απ’ την κορυφή έχει φτάσει στους 14 βαθμούς. Στο εντός έδρας 0-0 έμεινε με την Μποέμιανς την περασμένη αγωνιστική η Σάμορκ που ενώ είχε πλησιάσει την κορυφή, είδε τη διαφορά της να έχει αυξηθεί και πάλι στους επτά απ’ την Ντάνταλκ, πέφτοντας έτσι στην τέταρτη θέση. Έχει την τρίτη καλύτερη άμυνα με 13 γκολ παθητικό, ενώ εκτός έδρας τα πηγαίνει αρκετά καλά έχοντας τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες και πιστεύουμε ότι σήμερα μπορεί να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το γήπεδο.

 

Δύο επιλογές από το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

 

Στο μπάσκετ, θα ασχοληθούμε με τον τέταρτο αγώνα για τους τελικούς της Α1. Ο Ολυμπιακός που προηγείται 2-1, υποδέχεται τον Παναθηναϊκό έχει τη χρυσή ευκαιρία να τελειώνει τη σειρά με και να αναδειχθεί ο νέος πρωταθλητής Ελλάδας. Δεν είναι μόνο η έδρα που ισχυροποιεί σήμερα τον Ολυμπιακό. Στους τρεις αγώνες που έχουν δώσει οι ομάδες, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος από τον Παναθηναϊκό, Ακόμα και στον πρώτο που ηττήθηκε, μετά το 25 έπαιζε σχεδόν μόνος του όμως δεν μπορούσε να νικήσει. Σήμερα οι πιθανότητες είναι ξεκάθαρα μαζί του γι’ αυτό και το χάντικαπ που προσφέρουν οι στοιχηματικές εταιρίες είναι της τάξεως των 8.5-9.5 πόντων. Πάρα πολύ μεγάλο για να ποντάρουμε την έδρα γιατί όπως και να το κάνουμε αυτά τα ντέρμπι έχουν πολλές ιδιαιτερότητες και μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε.

 

Το πρώτο στοίχημα που προκύπτει είναι το Over 15.5 ασσίστ του Ολυμπιακού. Μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός παίζει πολύ πιο ορθολογικά και αυτό φαίνεται στον αριθμό των ασσίστ που προκύπτει από την οργάνωση του αγώνα. Ο Ολυμπιακός είχε 16 ασσίστ στο προχθεσινό 69-64, 21 ασσίστ στο 89-64 και 14 στην ήττα του πρώτου αγώνα με 56-59. Στα παιχνίδια του ΤΟΡ-16 είχε 17 στον αγώνα που νίκησε (68-65) και 11 στον αγώνα που έχασε (62-66). Στον ημιτελικό κυπέλλου που ηττήθηκε 59-67 είχε 17 ασσίστ. Τα νούμερά του ήταν πάρα πολύ χαμηλά (9 και 7) στα δύο άθλια ποιοτικά παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Στην κρίσιμη φάση των τελικών παίζει πιο σοβαρά, είναι πιο έτοιμος και πολλά καλάθια του βγαίνουν μέσα από οργανωμένο παιχνίδι. Αν εξαιρέσουμε τις ατομικές προσπάθειες του Σπανούλη, όλοι οι υπόλοιποι περιμένουν την κατάλληλη πάσα για να σκοράρουν εύκολα. Πολύ σημαντικός παράγοντας για ένα τέτοιο στοίχημα είναι τα τρίποντα. Όταν η μπάλα βγει έξω από τα 6.75 με καλή κυκλοφορία και το σουτ είναι εύστοχο τότε μετράει ασσίστ. Η ψυχολογία των αθλητών του Ολυμπιακού είναι στα ύψη οπότε αναμένουμε καλή συμπεριφορά μέσα στο παρκέ. Επομένως η επιλογή είναι Over 15.5 ασσίστ του Ολυμπιακού.

 

Δεύτερη επιλογή το Under 8 πόντοι του Λοτζέσκι. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω ο Λοτζέσκι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στο δεξί πόδι. Δεν ήταν κάτι ασήμαντο γι’ αυτό αρχικά δηλώθηκε από τις τάξεις του Ολυμπιακού ότι ο Λοτζέσκι χάνει οριστικά τον τέταρτο τελικό. Τα τελευταία νέα τον δίνουν ενεργό αλλά είναι προφανές ότι έχει πρόβλημα. Ο Λοτζέσκι φέτος με τον Παναθηναϊκό έχει κάνει τις εξής επιδόσεις: Σκόραρε 8 στις δύο νίκες στους τελικούς και 6 στην ήττα, ήταν άποντος στον ημιτελικό κυπέλλου, είχε 7 στη νίκη του TOP-16 και 6 στην ήττα. Τέλος ήταν διψήφιος στα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου της Α1 με 14 στη νίκη και 10 στην ήττα. Τους οκτώ πόντους λοιπόν τους ξεπέρασε μόνο δύο φορές επομένως σήμερα με δεδομένο το πρόβλημα τραυματισμού είναι δύσκολο να κάνει πολύ καλό παιχνίδι. Επιπλέον αναμένεται μεγάλη προσπάθεια από πλευράς Παναθηναϊκού να κόψει το μακρινό σουτ του Ολυμπιακού. Υπό αυτές τις συνθήκες ο Λοτζέσκι ίσως έχει παραπάνω προβλήματα από τον τραυματισμό του. Επομένως η επιλογή είναι Under 8 πόντοι Λοτζέσκι. 

 

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.