Ξεκινούν την Κυριακή τα Παύλεια

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ

Την Κυριακή 1η Ιουνίου στις 8 το βράδυ ξεκινούν οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις των 20ων «Παυλείων» με την παρουσίαση στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας των «ΠΑΥΛΕΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΨΗΦΙΔΩΝ».

Πρόκειται για μια ανθολογία έργων του ποιητή Δημήτρη Μπρούχου που παρουσιάστηκαν την 20ετία σε διάφορες καλλιταχνικές εκδηλώσεις των Παυλείων.

Συμμετέχουν ο ποιητής Δημήτρης Μπρούχος, ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Μαίρη Δούτση, ο Κώστας Πατσιάς και η Χορωδία του Ωδείου Ναούσης υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Παρόλα, που θα συνοδεύσει και στο πιάνο.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδήλωση λόγου και μουσικής, βασισμένη στα έργα του ποιητή Δημήτρη Ι.Μπρούχου,τα οποία ο δημιουργός τα εμπνεύστηκε και τα παρουσίασε στο θεσμό των Παυλείων. 
Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τα έργα:

«ΠΑΥΛΟΣ,ΤΟ ΣΚΕΥΟΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ», «ΑΓΙΕΣ ΜΝΗΜΕΣ», «ΕΛΕΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟ», «ΑΝΕΣΤΙΟΣ ΣΕ ΞΕΝΗ ΓΗ»και «Ο ΧΑΛΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ-1822μ.Χ.», σε μουσικές των ΜίμηΠλέσσα,Δημήτρη Παπαδημητρίου και του ίδιου του ποιητή.

Τις μονωδίες αποδίδουν με τις εκφραστικές ερμηνείες τους η Μαίρη Δούτση και ο Κώστας Πατσιάς, ενώ στο πιάνο συνοδεύει ο Δημήτρης Παρόλας, που διευθύνει και τη Χορωδία του Ωδείου Ναούσης, που συμμετέχει επίσης.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός ως κεντρικός αφηγητής,μοιράζεται με τον ποιητή τα μέρη του λόγου.

Επίσης,πρόκειται να παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΠΑΥΛΕΙΩΝ, σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Ι.Μπρούχου, ο οποίος έχει  και την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης.

Η είσοδος για την εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Δεν απαιτείται πρόσκληση.