Παράταση µέχρι τις 6 Ιουνίου για Νέους Αγρότες

ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΔΙΑΦΟΡΑ

agrotis

Λίγο πριν την εκπνοή της προθεσµίας αποφασίστηκε και «κλείδωσε» για την Παρασκευή 6 Ιουνίου η παράταση της προθεσµίας υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραµµα των Νέων Αγροτών και να λάβουν το πριµ της πρώτης εγκατάστασης.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θεωρεί ότι το διάστηµα των 20 ηµερών επιπλέον της προθεσµίας της προκήρυξης είναι αρκετό για να υποβάλουν οι υποψήφιοι τη δήλωση ΟΣ∆Ε για το 2014 και να τη συµπεριλάβουν στο φάκελό τους. Οι γεωπόνοι-µελετητές, πάντως, έχουν ζητήσει εδώ και πολλές µέρες, τουλάχιστον ένα µήνα επιπλέον παράταση.

Να θυµίσουµε ότι δικαίωµα υποβολής αίτησης ενίσχυσης στο Μέτρο έχουν φυσικά πρόσωπα, µόνιµοι κάτοικοι της Ελληνικής Επικράτειας, εγγεγραµµένοι στο Ολοκληρωµένο Σύστηµα ∆ιαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.∆.Ε.), που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκµετάλλευσης, κατά το δεκατετράµηνο που προηγείται της ηµεροµηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, εφόσον στο πρόσωπό τους, κατά την ηµεροµηνία υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Έχουν συµπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, έχουν πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα σύµφωνα µε τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και φερεγγυότητα και δεν έχουν συµπληρώσει το 40ό έτος της ηλικίας τους.

β) Είναι µόνιµοι κάτοικοι των παρακάτω περιοχών:

-Ορεινής ή µειονεκτικής ∆ηµοτικής ή Τοπικής Κοινότητας και Οικισµού.

-∆ηµοτικής ή Τοπικής Κοινότητας κανονικής περιοχής µε πραγµατικό πληθυσµό έως 100.000 κατοίκους.

γ) Η γεωργική τους εκµετάλλευση έχει ελάχιστο µέγεθος απαιτήσεων σε εργασία 0,5 Μονάδα Ανθρώπινης Εργασίας (1 Μ.Α.Ε. = 1750 ώρες απασχόλησης ανά έτος).

δ) ∆ιαθέτουν επαρκή επαγγελµατική ικανότητα ή αναλαµβάνουν τη δέσµευση να την αποκτήσουν εντός 36 µηνών από την ηµεροµηνία λήψης της ατοµικής απόφασης έγκρισης.

ε) Υποβάλλουν Επιχειρηµατικό Σχέδιο, µέγιστης διάρκειας πέντε ετών.

στ) Αναλαµβάνουν τις συµβατικές δεκαετείς µακροχρόνιες υποχρεώσεις.

πηγή: www.agronews.gr