Προτάσεις της Παράταξης Παναγιώτη Γκυρίνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Ο συνδυασμός «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» δημοσιοποιώντας το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ζήτησε την παρέμβαση των δημοτών για τυχόν παρατηρήσεις ή προτάσεις για την διαμόρφωση της τελικής πρότασής του, που είναι το πρόγραμμά του.

Πάρα πολλοί συνδημότες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αυτό έστειλαν με διάφορους τρόπους τις παρεμβάσεις τους τις οποίες η επιτροπή προγραμματισμού έλαβε υπ’ όψη της για την τελική διαμόρφωση της προγραμματικής πρότασης του Συνδυασμού.

Τμήματα του προγράμματος με πρώτο τη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο ΔΗΜΟ» θα δημοσιοποιηθούν με ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Το σημερινό μοντέλο διοίκησης του δήμου έχει χρεοκοπήσει και είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου με συζήτηση κατ’ απόλυτη υπερβολή προ Ημερησίας διάταξης θεμάτων ή με τη διαδικασία του κατεπείγοντως, τελειώνουν.

Ο δήμαρχος και όσοι έχουν θέση ευθύνης στο δήμο δεν μπορούν να έχουν αναφορά στις μικροεξυπηρετήσεις με αντικείμενο συναλλαγής την ψηφοθηρία ή το δημοτικό χρήμα, ούτε να δικάζονται και να καταδικάζονται.

Αυτά αλλάζουν Και γι’αυτό καθιερώνονται :

Η μέρα του δημότη
Η διαφάνεια και η κοινωνική λογοδοσία
Η καθιέρωση μια φορά το μήνα αναφοράς στον τύπο από το δήμαρχο ή εκπρόσωπό του
Η καθιέρωση στην πράξη και όχι στα λόγια 21 e-ΚΕΠ στην έδρα κάθε παλιάς κοινότητας
Διευκόλυνση του έργου της αντιπολίτευσης

Ενδεικτικά:
α ) ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Ο νόμος 3852/10- τον οποίο ποτέ δε σεβάστηκε η απερχόμενη διοίκηση- προβλέπει χορήγηση γραφείου στην αντιπολίτευση και γραμματειακή υποστήριξη.
Επειδή το έργο της αντιπολίτευσης- την οποία πολλοί συνδημότες εμπιστεύονται – είναι εξίσου σπουδαίο, όσο και της διοίκησης, επειδή η πληροφορημένη αντιπολίτευση είναι ο πιο δυνατός σύμμαχος της διοίκησης και επειδή πιο συνετή, σοβαρή και καλή γίνεται μια διοίκηση που στηρίζεται και στις ιδέες της αντιπολίτευσης, η «ώρα ευθύνης» προσμετρώντας την ευθύνη της, τα παραπάνω είναι από τα πρώτα που θα εφαρμόσει.

β ) ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ e – ΚΕΠ

Στις έδρες των 21 πρώην κοινοτήτων θα ανοίξουν τα κοινοτικά γραφεία  και θα στελεχωθούν από έναν γραμματέα για εξυπηρέτηση της καθημερινότητας του δημότη.

Στον πρόεδρο της κοινότητας όπως προβλέπει ο ν. 3852/10 θα αποδοθούν το δικαίωμα της υπογραφής και με το σύστημα της πάγιας προκαταβολής ένα χρηματικό ποσό για κάλυψη μικροαναγκών όπως π.χ. αποκατάσταση ζημιών, παιδικές χαρές, κοιμητήρια, καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων κλπ.