Η υποψήφια ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα θα επισκεφθεί την Βέροια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

kratsa

Ο νομός Ημαθίας είναι ο επόμενος σταθμός της προεκλογικής περιοδείας στην Κεντρική Μακεδονία, της Ρόδης Κράτσα, ευρωβουλευτή Ν.Δ. και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2007-2012. Η κα Κράτσα, η μόνη από τους εν ενεργεία ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υποψήφια στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, θα βρίσκεται στο νομό την Τρίτη 6 Μαΐου 2014. Η ευρωβουλευτής θα έχει επαφές με τις τοπικές αρχές και εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου.

Στις 20.00 προσκαλεί σε φιλική συζήτηση με θέμα «Η Ευρώπη που θέλουμε και οι ευρωεκλογές του Μαΐου» στο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον στη Βέροια [νέα περιφερειακή οδός Βέροιας-Νάουσας].

Η Ρόδη Κράτσα θα ανταλλάξει απόψεις με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους πολίτες για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ. Έχει αγωνιστεί για την ενίσχυση των περιφερειών. Ως μέλος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου έδωσε μάχη για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για τις ελληνικές περιφέρειες κατά την προετοιμασία του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020. Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επωφελείται με 790.667.716 ευρώ. Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 για τη Κεντρική Μακεδονία το ποσοστό κοινοτικής συγχρηματοδότησης μπορεί να φθάσει μέχρι και 80%. Πιο συγκεκριμένα, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) διατίθενται 656.214.558 ευρώ στοχεύοντας στην καινοτομία, την έρευνα, το ψηφιακό θεματολόγιο, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) διατίθενται 134.453.158 ευρώ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Γεννημένη στη Ζάκυνθο, κοινωνιολόγος με σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρωπαϊκή ενοποίηση στο ίδιο Πανεπιστήμιο, η Ρόδη Κράτσα είναι Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ευρωπαϊκή προσωπικότητα με διεθνή αναγνώριση, εξελέγη Α' Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2007, σημειώνοντας διπλή πρωτιά αφού για πρώτη φορά ελληνίδα ευρωβουλευτής κατέλαβε το αξίωμα Αντιπροέδρου του Ε.Κ. και για πρώτη φορά Έλληνας Αντιπρόεδρος εξελέγη στην Α' θέση. Εξελέγη Β' Αντιπρόεδρος το 2009. Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Αντιπρόεδρος χειρίστηκε τα πιο σημαντικά χαρτοφυλάκια, ολοκλήρωσε με επιτυχία διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο Υπουργών και εκπροσώπησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε διεθνείς συναντήσεις υψηλού επιπέδου.