Αρχοντάκη: "Δεν μπορεί ο δήμος να επιδοτεί την άρδευση"

ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ

borgia veta

Απάντηση στον Κώστα Βοργιαζίδη ότι ο δήμος δεν θα πρέπει να επιδοτεί την ύδρευση των αγροτών του κάμπου εξέδωσε η πρώην αντιδήμαρχος και νυν υποψήφια με τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη Βέτα Αρχοντάκη. Στην απάντηση αναφέρει:

"Σε απάντηση των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών εκ μέρους του κ. Βοργιαζίδη, καταθέτω ότι είχαμε μια άριστη συνεργασία για δύο χρόνια 2011-2012, εγώ ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών και αυτός ως Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και αρμόδιος σε θέματα άρδευσης.

Σε κάποια θέματα διαφωνούσαμε, όπως αυτό της άρδευσης, διότι απαιτούσα:

1. η λειτουργία της να δοθεί στην Δ.Ε.Υ.Α.Β. ως αρμόδια και λόγω του γνωστού αντικειμένου που έχει σχέση με την ύδρευση και κατανάλωση των υδάτινων πόρων

2. Επειδή οι υπηρεσίες είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα δηλαδή όσα εισπράττεις τόσα ξοδεύεις και στην περίπτωση του Δήμου μας τα έσοδα ήταν περίπου 150.000 ευρώ, ενώ τα έξοδα περίπου 700.000 ευρώ, με αποτέλεσμα η διαφορά να επιβαρύνει όλους ανεξαιρέτως του Δημότες του Δήμου μας.

Κανένας Δήμος και κανένας Αντιδήμαρχος δεν μπορεί να "επιδοτεί" λειτουργίες του Δήμου που δεν είναι ανταποδοτικές, γιατί αν δεν είναι ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός δεν εγκρίνεται από την Περιφέρεια αφενός και αφετέρου είναι παράνομο να "επιδοτεί" ανταποδοτικές υπηρεσίες".