Ο Αντώνης Μαρκούλης στη Βεργίνα και στα Παλατίτσια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

markoulis vergina

Ο υποψήφιος Δήμαρχος της Βέροιας, Αντώνης Μαρκούλης, συνέχισε το βράδυ της Τετάρτης, μαζί με συνεργάτες του, τις επαφές του με συνδημότες του στη Βεργίνα και τα Παλατίτσια. Με «οδηγό» την εμπέδωση των τοπικών προβλημάτων στην περιοχή, προχώρησε σε ουσιαστικό διάλογο με τους πολίτες και τους ζήτησε την απαρίθμησή τους ώστε να συμπεριληφθούν στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «Προτεραιότητα στον Δημότη». Η διαπίστωση δεν πέρασε απαρατήρητη μάλιστα και διατυπώνεται αδιαλείπτως από δημότες στη διάρκεια των επαφών.

Τα προβλήματα που αναφέρθηκαν από τους συνδημότες μας της Βεργίνας ήταν : το ανεπαρκές και επικίνδυνο οδικό δίκτυο στο σύνολο της περιοχής, το μέγιστο πρόβλημα της αποχέτευσης, η ανυπαρξία ή η κακή κατάσταση των παιδικών χαρών, όπως και το ζήτημα των Αρχαιολογικών χώρων. Για τους τελευταίους διατυπώθηκε το παράπονο της μη προτίμησης εργατικών χεριών από κατοίκους της περιοχής-και ενώ η ανεργία μαστίζει τον τόπο-αλλά και η αντιστρόφως ανάλογη προς την σπουδαιότητα και την παγκόσμια εμβέλεια της Βεργίνας συμπεριφορά της Πολιτείας και του Δήμου. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αντώνης Μαρκούλης, κατενόησε το πρόβλημα και δήλωσε πως αν και στην κεντρική διοίκηση ανήκει η ευθύνη των επιλογών και των προσλήψεων, πρόσθεσε όμως ότι η δική του δημοτική αρχή, θα πιέσει προς την κατεύθυνση της επίλυσης όλων των σχετικών ζητημάτων. Και ζήτησε την υπερψήφιση του συνδυασμού του, προσθέτοντας το ουσιαστικό ενδιαφέρον από την πλευρά του, χωρίς να συνιστά τον κενό λόγο και την υποσχεσιολογία των συνυποψηφίων του.

markoulis vergina1

Ομοίως και στα Παλατίτσια, που με θέρμη, επίσης, υποδέχθηκαν τον κ. Μαρκούλη και τους συνεργάτες του οι δημότες, αναφέρθηκαν χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν την κοινότητα και τον αγροτικό πληθυσμό. Αυτά καταγράφηκαν και είναι: η άρδευση και η επέκταση του δικτύου, οι αγροτικοί δρόμοι και το πάγιο αίτημα της επέκτασής του στα χωράφια, οι γεωτρήσεις και το νέο καθεστώς αδειοδοτήσεων που απαιτείται και αποτελεί μεγάλο πρόσκομμα αλλά και το ανεπίλυτο και μεγάλο ζήτημα του σκουπιδότοπου. Ο κ. Μαρκούλης, άκουσε με ενδιαφέρον και προσοχή του δημότες των Παλατιτσίων και επανέλαβε ότι σκοπός των συνεργατών και του ιδίου είναι να αφουγκράζεται ό,τι απασχολεί τους κατοίκους των δημοτικών διαμερισμάτων ώστε να έχει μια συνολική εικόνα των προβλημάτων, για να καταγραφεί στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού. Επίσης, ζήτησε την στήριξη του συνδυασμού λέγοντας χαρακτηριστικά «στείλτε τους άλλους στα σπίτια τους»!