Πρωτομαγιάτικο μήνυμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

aithoysa

Πρωτομαγιάτικο μήνυμα εξέδεδωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας. Σε αυτό αναφέρει:

Εργαζόμενοι, Γονείς, Μαθητές, Εκπαιδευτικοί,

Κάθε ένας από μας πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα, τι φταίει και ζούμε στην απόγνωση, στην ανασφάλεια, στο άγχος και χωρίς δικαιώματα. Έχει σημασία να γνωρίσουμε τις αιτίες που οι μισθοί τσακίστηκαν, που θα εργαζόμαστε μέχρι τα βαθιά γεράματα, που η ανεργία καλπάζει, που οι νέες ελαστικές εργασιακές σχέσεις πολλαπλασιάζονται και μονιμοποιούνται, που συντάξεις και επιδόματα καταργούνται, που αμφισβητείται το δικαίωμα στην απεργία, που ποινικοποιούνται οι αγώνες.

Τα συνεχόμενα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προσφέρουν τεράστια αύξηση κερδών και προνομίων στους επιχειρηματίες, είναι όρος για να ξεπεράσουν την κρίση.

Οι εξελίξεις αυτές χτυπούνε τη συντριπτική πλειοψηφία, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικροβιοτέχνες και τους επαγγελματίες, τη νεολαία, τις γυναίκες. Τα μεγάλα συμφέροντα βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά, ξεκληρίζουν τους αγρότες από τη γη τους.

Για να βγει αλώβητος και νικητής ο λαός, απαιτείται άμεση οργάνωση και πάλη στους χώρους δουλειάς. Χρειάζεται να δυναμώσει ο συντονισμός του αγώνα, να αναπτυχθεί ένα ορμητικό αγωνιστικό ποτάμι για να αναχαιτίσει την κυβερνητική επίθεση, να γκρεμίσει μνημόνια και αφεντικά.

Εργαζόμενοι, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί,

Δείξτε τη δύναμη σας! Βάλτε φραγμό στη μόνιμη φτώχεια που θέλουν να σας καταδικάσουν. Οι νέοι, οι νέες, οι μαθητές, οι σπουδαστές, τα παιδιά της εργατικής οικογένειας δεν πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα μέλλον που προδιαγράφεται πολύ χειρότερο σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες. Ο δρόμος ανάπτυξης που ζούμε σήμερα έχει χρεοκοπήσει. Δε μπορεί να προσφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο ανέχεια και ζόρια. Δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροβελτιώσεις. Κίνητρο αυτής της ανάπτυξης είναι το κέρδος μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό σημαίνει συμπίεση δικαιωμάτων, μόνιμη απόγνωση για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία.

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις των πόλεων του Νομού.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ. ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!".