Ανοικτή επιστολή των δημοτικών υπαλλήλων στους υποψηφίους δημάρχους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΗΜΑΘΙΑ

kalpi ekloges

Ανοικτή επιστολή προς τους υποψηφίους δημάρχους έστειλε ο Σύλλογος Υπαλλήλων στους Δήμους Ημαθίας, στην οποία βάζει μια σειρά από ερωτήματα. Αναλυτικά:

"Προκειμένου ως εργαζόμενοι στον Δήμο Βεροίας να σχηματίσουμε πληρέστερη εικόνα, ώστε να ενημερώσουμε τα μέλη του συλλόγου μας, παρακαλούμε να έχουμε τις θέσεις-απόψεις σας σχετικά με τα παρακάτω θέματα:

1) Ιδιωτικοποίηση ή μη των δομών του Δήμου, όπως:
α) νερού, β) καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού (συμπεριλαμβάνονται τα έργα ΣΔΙΤ), γ) κοινωνικών δομών (παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο σπίτι), δ) δημοτικών επιχειρήσεων (πολιτισμός κλπ).

2) Τις θέσεις-απόψεις σας για τις νέες μορφές απασχόλησης κοινωνικής εργασίας (ΚΟΙΝΣΕΠ),

3) Τις προθέσεις σας για το αν θα κάνετε ή όχι χρήση του Π.Δ. 169/2013, σύμφωνα με το οποίο η Διοίκηση μπορεί να προβεί σε δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων χρησιμοποιώντας ως υποθήκη την ακίνητη περιουσία του Δήμου και τους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) .

4) θα προσλάβετε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα Ιατρό Εργασίας και Τεχνικό Ασφαλείας;

5) θα λειτουργείτε παιδικούς σταθμούς ή άλλες δομές και υπηρεσίες του Δήμου σε ημέρες και ώρες που παραβιάζουν τους νόμους και την εργατική νομοθεσία;

6) θα προβείτε σε παραίτηση σε περίπτωση που αθετήσετε τις δεσμεύσεις σας για τους παραπάνω όρους;

Παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε τις απόψεις ηλεκτρονικά στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή να μας κοινοποιήσετε την δημοσίευσή τους ή να τις καταθέσετε στην γραμματεία του συλλόγου μας που στεγάζεται στο Δημαρχείο Βέροιας".