Η 36η Σχολή Κατασκηνωτικής Τεχνικής Βαθμοφόρων του Κλάδου Λυκοπούλων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

proskopoi vathmoforoi

Την Παρασκευή 23/4 ξεκίνησε η 36η Σχολή Κατασκηνωτικής Τεχνικής Βαθμοφόρων του Κλάδου Λυκοπούλων, οι «ΘΡΥΛΙΚΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ» !!! Μία εκπαίδευση στην οποία συμμετείχαν 25 εκπαιδευόμενοι Βαθμοφόροι από τις ΠΕ Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Νότιας Αττικής, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας και Λάρισας καθώς και 15 Βαθμοφόροι που αποτέλεσαν την εκπαιδευτική ομάδα από την Αθήνα, το Βόλο, τη Λάρισα, την Ξάνθη και τη Χίο.

Άλλη μία Λυκοπουλική παρέα συναντήθηκε και κατασκήνωσε για 5 μέρες στο Προσκοπικό Κέντρο «Ελευθερία», στην Καλλιπεύκη Ολύμπου με στόχο και σκοπό να εκπαιδευτεί πάνω στα ζητήματα που αφορούν την οργάνωση και την υλοποίηση της κατασκήνωσης της Αγέλης Λυκοπούλων.

"Πολύ βροχή, αέρας, χαμηλές θερμοκρασίες που θα έλεγες ότι ο καιρός δεν είναι σύμμαχός μας. Συνέβη όμως το αντίθετο! Η κατασκήνωσή μας ανταπεξήλθε πλήρως και σε αυτές τις καιρικές συνθήκες που συνέβαλλαν στο να μας μάθουν ότι το Προσκοπικό πρόγραμμα δεν εξαρτάται από τον καιρό, αλλά από το πόσο καλά προετοιμασμένος είσαι. Έτσι λοιπόν η εκπαίδευσή μας, υλοποιήθηκε με επιτυχία αφήνοντας μέσα στις καρδιές όλων μας όμορφες και δυνατές αναμνήσεις από τις εμπειρίες και τα βιώματα των πέντε αυτών ημερών. Πολλά χαμόγελα, παιχνίδια, τραγούδια, βιωματική εκπαίδευση μέσα από την παρουσίαση του συνόλου των δραστηριοτήτων μιας κατασκήνωσης Λυκοπούλων και δυνατές συγκινήσεις, συνέβαλλαν στην επίτευξη του στόχου της συγκεκριμένης εκπαίδευσης.

27 Απριλίου 2014: Αποχωρισμός και καλή μας αντάμωση στο μέλλον! Ευχή όλων μας είναι αυτή η παρέα των εκπαιδευόμενων και της εκπαιδευτικής ομάδας, όπου ο ένας εκπαίδευσε τον άλλο, μετά την εκπαίδευση να επιστρέψει στα τμήματα και στα κλιμάκια με όλο και περισσότερο κέφι, όρεξη και περισσότερη εμπειρία και γνώση πάνω στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας κατασκήνωσης Αγέλης Λυκοπούλων.

Γιατί κάθε κατασκήνωση για τον Γερόλυκο είναι ένα όνειρο... και τα όνειρα είναι σαν τα θαύματα... βγαίνουν αληθινά μόνο αν τα πιστεύεις..." αναφέρει η ανακοίνωση των Προσκόπων.