Το άγχος των εξετάσεων και οι τεχνικές αντιμετώπισής του

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το άγχος, υποστηρίζουν οι ειδικοί, είναι η σημερινή και η αυριανή «επιδημία» η οποία ταλαιπωρεί μεγάλους πληθυσμούς. Αυτό το διάστημα μια πληθυσμιακή ομάδα η οποία ταλαιπωρείται  πολύ είναι οι υποψήφιοί των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, η  Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και  το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης  Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών Ημαθίας (ΚΕΔΔΥ)  σας προσκαλούν τη Δευτέρα 5 Μαΐου στις 6.00 το απόγευμα στην ημερίδα με θέμα:

ΑΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ και τεχνικές αντιμετώπισής του

Θα μιλήσει η κ. Ειρήνη Αναγνώστου – Κελεπούρη, Ψυχολόγος, Ph.D. η οποία θα αναλύσει:

  • τι είναι το άγχος;, πόσο μπορεί να επηρεάσει την υγεία αλλά και τις επιδόσεις των υποψηφίων;
  • διαχειρίζεται ή έχει δικό του «δυναμικό»;
  • ποιος είναι ο ρόλος των γονέων και των εκπαιδευτικών;
  • τι μπορούν να κάνουν οι ίδιοι οι υποψήφιοί για να μην αντιμετωπίσουν το λεγόμενο «τρακ»….. 

και ο κ. Αθανάσιος Τόπης, Διατροφολόγος, ο οποίος θα αναπτύξει το μοντέλο της  μεσογειακής διατροφής και πως μπορεί αυτή να προσαρμοστεί και  να συμβάλει στην επιτυχία των εξετάσεων. Θα δοθούν ιδέες για γεύματα και λύσεις για ενδιάμεσα μικρογεύματα.. 

Η κ. ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ- ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ, Ph.D είναι απόφοιτη του τμήματος  ψυχολογίας με κατεύθυνση: Η ανάπτυξη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και της προσωπικότητας.
Επίσης πήρε και το πτυχίο καθηγήτριας με ειδίκευση στις κοινωνικές επιστήμες.
Έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της Εκπαίδευσης και Ψυχολογίας του παιδιού, με ειδικότητες στις μαθησιακές δυσκολίες ( Sp. Diploma) και στην ειδική εκπαιδευτική αγωγή- αυτισμός ( M.A.), στο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ- ΠΑΝ. ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ .Είναι διδάκτωρ του Τμήματος Εξελικτικής και Σχολικής Ψυχολογίας του Α.Π.Θ.
Είναι διορισμένη ως Σχολική Ψυχολόγος στο ειδικό σχολείο Βέροιας και  σήμερα είναι Αν. Προϊσταμένη στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ημαθίας. 
Οργανώνει και συμμετέχει σε συνέδρια και επιμορφώσεις, ως εκπαιδεύτρια, στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.  Αρθρογραφεί σε πολλά επιστημονικά έντυπα.
Τα τελευταία χρόνια δουλεύει ως εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών και εκπαιδεύτρια στον χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων.
Είναι ιδρυτικό μέλος και Επιστημονική Συνεργάτις της ΑΝΑΣΑ--- Μη- κερδοσκοπικής Εταιρίας Καταπολέμησης Διατροφικών Διαταραχών.

Ο κ. Αθανάσιος Τόπης είναι απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ-Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε  πολλά σεμινάρια πάνω σε θέματα διατροφής, συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα με θέμα την εκτίμηση και συσχέτιση των διατροφικών συνηθειών και της διατροφικής κατάστασης των ελλήνων εφήβων για διατροφική παρέμβαση. Ζει και εργάζεται στη Βέροια. Είναι εθελοντής στο Δημοτικό Ιατρείο Βέροιας.  Συμμετέχει σε ομιλίες με θέματα διατροφής σε σχολεία της Αβάθμιας και Ββάθμιας εκπαίδευσης του Ν.Ημαθίας, είναι μέλος της ΑΝΑΣΑ του Παν. Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο και συνεργάζεται με το Ραδιόφωνο της Ιεράς Μητροπόλεως με εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή πάνω σε θέματα διατροφής και υγείας.