Η γιορτή χορού στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

iev giortixoroy

Στις 10 Απριλίου 2014 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Χορού με μία υπέροχη πολυσυλλεκτική μουσικοχορευτική σπονδυλωτή παράσταση! Για 6η συνεχόμενη χρόνια υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Χορού Αφροδίτης Αντύπα διδάχτηκαν, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν τα χορευτικά τους νούμερα με μουσικές, ζωγραφικά και ποιητικά ερεθίσματα από όλο τον κόσμο! Αποτέλεσμα όλων αυτών; Ένα χαρούμενο, πολύχρωμο και πολύμορφο χορευτικό δρώμενο με πρωταγωνιστές την έμπνευση, τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα!

Οι λιλιπούτειοι μαθητές του Παιδικού σταθμού μετέδωσαν σε όλους την χαρά της αγάπης, ενώ το Νηπιαγωγείο κατόρθωσε να ταξιδέψει χορευτικά το ενθουσιασμένο κοινό της παράστασης από την Αφρική ,στο Μέξικο και τις ΗΠΑ! Η Α' Δημοτικού μετέδωσε την ανοιξιάτικη ανάταση με τη μουσική του Carl Orff , χόρεψε ξέφρενο Ιρλανδικό χορό και με ένα υπερταχυ ταξίδι μέσα στους αιώνες... έφτασε να ραπαρει τα ABCs! Ενώ οι ευαισθητοποιημένοι περιβαντολλογικά μαθητές της Β' Δημοτικού αναπαρέστησαν χορευτικά τα τέσσερα στοιχεία της φύσης με μουσικές από διαφορετικές ηπείρους και με όμορφα χαϊκού! Τα αγόρια της Γ' Δημοτικού άνοιξαν έναν ενδιαφέροντα μουσικοκινητικο διάλογο με δυναμικά εναλλασσόμενες μουσικές επιλογές, ενώ τα κορίτσια της Γ', "ξεπήδησαν" μέσα από ένα κάδρο και ζωντάνεψαν χορευτικά τον υπέροχο πίνακα του Matisse "Danse".Οι μαθήτριες της Δ' με αρμονία κίνησης και μουσικής χόρεψαν το ουράνιο τόξο ,ενώ όλη η Ε' κινήθηκε νοσταλγικά σε μοναδικούς rock'n'roll ρυθμούς! Οι τελειόφοιτες της ΣΤ' τάξης ζωντάνεψαν την Ινδική Γιορτή των Χρωμάτων και τέλος όλοι μαζί χόρεψαν και ξεφάντωσαν απολαυστικά με το « Happy» !

Ήταν μια γιορτή αγάπης, ειρήνης, ομαδικότητας, ευαισθητοποίησης για τη γη μας, τους πολιτισμούς της και τα παιδιά της. Μικροί και μεγάλοι μαθητές απέδειξαν ότι ο χορός είναι πολλά παραπάνω από εκμάθηση βημάτων, χορογραφιών και τεχνικών! Είναι πάνω απ΄όλα καλλιέργεια και εξισορρόπηση πνεύματος, ψυχής και σώματος, μία επένδυση ζωής που νοηματοδοτεί και κατευθύνει την ύπαρξη με σταθερά, υπομονετικά αλλά και ανάλαφρα χορευτικά βήματα!!!

Τη διδασκαλία και επιμέλεια της παρουσίασης είχε η καθηγήτρια Χορού Αφροδίτη Αντύπα και το υπέροχο σκηνικό έφτιαξε η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών και Μουσικής Νίκη Πραντσιδου . Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για το εξαιρετικό αποτέλεσμα !