Μαθητές και μαθήτριες παίζουν θέατρο, τραγουδούν, δημιουργούν στα αγγλικά!!!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

iev

Την Κυριακή 6 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών Βέροιας διεξήχθη το ετήσιο πολιτιστικό γεγονός που τείνει να γίνει θεσμός για την πόλη της Βέροιας , η Ανοιξιάτικη Γιορτή που διοργανώθηκε από την Ένωση καθηγητών αγγλικής δημόσιας εκπαίδευσης Ημαθίας (ΕΚΑΔΕΗ) και τη σχολική σύμβουλο αγγλικής δημόσιας εκπαίδευσης κα Καλλιόπη Κιοκπάσογλου.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο, ετήσιο, πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ - θεσμό με επίκεντρο τις δραστηριότητες των ίδιων των παιδιών στην αγγλική γλώσσα, ένα υπερθέαμα δηλαδή που δημιουργείται από το κοινό μέσα από αλληλεπίδραση και συμμετοχή. Ως γιορτή της Άνοιξης λοιπόν, αλλά πρωτίστως ως κοινότητα ανθρώπων με κοινό πάθος για την αγγλική γλώσσα και κουλτούρα, έρχεται να προστατεύσει, να μεταδώσει και να αναπαράγει μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης που τα ίδια τα παιδιά σε συνεργασία με τους καθηγητές τους επιλέγουν, παρουσιάζοντας με σύγχρονο τρόπο και μέσα -τη σχέση τους με την αγγλική γλώσσα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συμμετοχή όλων είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχή υλοποίηση της γιορτής αυτής, γι' αυτό και τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας Ι.Σαφαρίκα-Ι. Μπαρμπαρούση εκδήλωσαν άμεσα το ενδιαφέρον τους για ενεργό συμμετοχή και έλαβαν μέρος με 2 τραγούδια στα αγγλικά. Οι μαθήτριες του Ι. Λυκείου, Λιολιοπούλου Νέλη και Τσανακτσίδου Μαρία τραγούδησαν το Hurt της Christina Anguilera και το Because of you της Kelly Clarkson. Η μαθήτρια της β' γυμνασίου Καλαιτζίδου Χριστίνα συνόδεψε μουσικά το πρώτο τραγούδι παίζοντας αρμόνιο. Η προσπάθεια ήταν πραγματικά συγκινητική και το αποτέλεσμα ικανοποιητικό!

Τα βραβεία συμμετοχής που απονεμήθηκαν στο τέλος της βραδιάς σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία (γυμνάσια – λύκεια) όχι μόνο της πόλης της Βέροιας αλλά και άλλων σχολείων του νομού καταδεικνύουν για άλλη μία φορά τη σπουδαιότητα και τη μοναδικότητα της συμμετοχής σε κάτι τόσο ζωντανό, ποικιλόμορφο, νεανικό όπως είναι αυτή η γιορτή. Η τριμελής ομάδα των Εκπαιδευτηρίων με την συνοδεία της υπεύθυνης – καθηγήτριας αγγλικής κας Πιτσιάβα Αναστασίας απόλαυσε κάθε στιγμή αυτής της γιορτής, έζησε την εμπειρία και αγωνία της συμμετοχής, ήρθε σε επαφή με μαθητές και μαθήτριες άλλων σχολείων, αντάλλαξε γνώμες πάνω στα τραγούδια και τα θεατρικά αποσπάσματα, παρακολούθησε τις εκτελέσεις των άλλων σχολείων και συγκινήθηκε από τις μοναδικές ερμηνείες πολλών συμμετεχόντων.

Ελπίζουμε και προσδοκούμε και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες όπου η μάθηση γίνεται παιχνίδι, τέχνη, βίωμα!.