Παπαγιάννης: Παρουσίασε προτάσεις του για τον δήμο Βέροιας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

papagiannis parousiasi

Κριτική στην δημοτική αρχή και παρουσίαση σημείων του προγράμματός του που απαντούν σε προβλήματα του δήμου, περιελάμβανε η κεντρική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Βέροιας Γιάννη Παπαγιάννη στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγιάννη ο δήμος Βέροιας βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση επειδή άνθρωποι που άσκησαν διοίκηση είτε γιατί πήραν λάθος αποφάσεις είτε γιατί το έργο τους είχε παραλείψεις. Ο κ. Παπαγιάννης άσκησε κριτική στην σημερινή δημοτική αρχή για έργα που δεν ολοκληρώθηκαν όπως το κολυμβητήριο, η γέφυρα του Τριποτάμου, για θέματα καθημερινότητας όπως τα αδέσποτα, οι θέσεις στάθμευσης και οι λακκούβες στο δημοτικό οδικό δίκτυο και για εγκατάλειψη των χωριών.

Παρουσιάζοντας τμήματα του προγράμματός του σημείωσε ότι θα στηριχθούν ο αγροτικός τομέας, η κτηνοτροφία και ο τουρισμός. Ο κ. Παπαγιάννης υποστήριξε ότι θα οριστεί αντιδημαρχία αγροτικής ανάπτυξης για να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας και θα προβληθεί το τοπικό ροδάκινο. Επίσης για τον τουρισμό ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί και θα προωθηθεί ένα τουριστικό πακέτο για να αυξηθούν οι διανυκτερεύσεις των τουριστών στον δήμο.

Συνεχίζοντας ο κ. Παπαγιάννης σημείωσε ότι θα γίνει προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων είπε με την δημιουργία κινήτρων είτε με την αγορά και παραχώρηση έκτασης σε επενδυτές. Επίσης ανέφερε ως πολύ ενδιαφέρουσες και ωφέλιμες προτάσεις, την δημιουργία ιδιωτικών ΑΕΙ, ΤΕΙ στον δήμο Βέροιας και την παραγωγή ενέργειες από τα ποτάμια του δήμου και από την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στα δημοτικά κτίρια.

Για την λύση του προβλήματος της στάθμευσης, ο κ. Παπαγιάννης έχει ως στόχο την δημιουργία πάρκινγκ κάτω από την πλατεία Αγίου Αντωνίου και το πρανές της Ελιάς.

Για τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στην πόλη, σημείωσε ότι η λύση είναι η συγκέντρωσή τους και η μόνιμη φιλοξενία τους σε κυνοκομείο.

Τέλος, δήλωσε ότι έχει ως στόχο την δημιουργία υποδομών στα χωριά, όπως για παράδειγμα αποχετευτικά δίκτυα και ταμιευτήρες υδάτων.

Κλείνοντας ο κ. Παπαγιάννης δεσμεύτηκε για διαφάνεια στο έργο του, αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες στους δημότες.