Κέρδισε τον Πανιώνιο και έμεινε ζωντανή η Βέροια

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

panionios veria1

Ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής έμεινε η Βέροια. Στο κρίσιμο προτελευταίο ματς της κανονικής περιόδου, επικράτησε με 2-1 του Πανιωνίου και όλα θα κριθούν γι αυτήν την επόμενη εβδομάδα. Αγωνιστικά η Βέροια ήταν καλύτερη, αν και δεν δημιούργησε πολλές κλασσικές ευκαιρίες, σημείωσε δυο όμορφα γκολ. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά στο παιχνίδι μετά το 73’ με πέναλτι – μαϊμού.

Στα πρώτα 25 λεπτά η Βέροια είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν προβλημάτισε την αντίπαλη άμυνα. Από την άλλη πλευρά ο Πανιώνιος, ήταν σφιχτός πίσω και αναζητούσε αντεπιθέσεις για να απειλήσει. Σε μια τέτοια στο 15’ ο Αραβίδης βγήκε μόνος αλλά η φάση σταμάτησε ως οφσάιντ προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Η πρώτη επικίνδυνη τελική προσπάθεια της Βέροιας σημειώθηκε στο 25’ όταν ο Γκονσάλβεζ προσπάθησε με διαγώνιο σουτ να αιφνιδιάσει τον Ανέστη, η μπάλα όμως χτύπησε σε πόδι και κατέληξε κόρνερ. Στο 35’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ. Μετά από μπαλιά του Αμαραντίδη, ο Μπεν πετάχτηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, «τσίμπησε» την μπάλα από τον Ανέστη αλλά το εκτός ισορροπίας πλασέ του από πολύ κοντά κατέληξε άουτ.

Η Βέροια συνέχισε να πιέζει για το γκολ και στο 37’ είχε άλλη μια καλή στιγμή. Πολύ καλό σουτ από τον Παυλίδη στον άξονα, ο Ανέστης έδιωξε σε κόρνερ. Στο ίδιο λεπτό η Βέροια άνοιξε το σκορ. Μετά από σέντρα, ο Μπεν πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Ανέστης απόκρουσε και ο Μπεν με δεύτερη προσπάθεια, με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ βγήκαν μπροστά και αναζήτησαν την ισοφάριση. Στο 41’ ο Αραβίδης βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή της Βέροιας αλλά το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε από τον Καντιμοίρη.

Στο δεύτερο μέρος, η Βέροια ευτύχησε να σημειώσει νωρίς το 2-0. Στο 54’ ο Γκονσάλβες πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και αριστερά, και με ένα εκπληκτικό δεξί φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Ανέστη για το 2-0!

Χωρίς να απειλήσει ο Πανιώνιος, μπήκε ξανά στο ματς στο 73’. 72' Ο Βέρτζος τζάρτζαρε τον Καμπάνταη, ο παίκτης του Πανιωνίου έπεσε θεαματικά και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι «κιτρινίζοντας» τον παίκτη της Βέροιας. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Αραβίδης και μείωσε σε 2-1.

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Ζεζίνιο (90’ Μπάρμπας), Όστοϊτς, Παυλίδης (74’ Σισοκό), Βεργώνης, Μπεν, Μπαργκάν (77’ Καλτσάς), Γκονζάλβες.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Αραβίδης, Γιάννου (83’ Σταυροθανασόπουλος), Κούρος, Αυλωνίτης, Κολοβός (90’ Παναγιωτούδης), Κουλουχέρης, Μητρόπουλος, Παντίδος, Ζαχαράκης (65’ Καμπάνταης)

Τα αποτελέσματα

Καλλονή – Πανθρακικός 2-0
Απόλλων – Εργοτέλης 1-0
Αστέρας – Τρίπολης Άρης 2-2
Βέροια – Πανιώνιος 2-0
ΟΦΗ – Ξάνθη 3-2
ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 2-0
ΠΑΟ – Λεβαδειακός 3-1
Πλατανιάς – Παναιτωλικός 0-0
ΠΑΣ Γιάννενα – Ολυμπιακός 2-0

 

Η βαθμολογία