Αποκλείστηκε η Εθνική Νέων

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ethniki neon

Η Εθνική Νέων δεν κατάφερε να προκριθεί σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κάτι που θα συνέβαινε για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε με 30-22 από την ΠΓΔΜ στα Σκόπια για τον 7ο προκριματικό όμιλο και λόγω της διαφοράς των 8 τερμάτων απώλεσε και την τελευταία ελπίδα να διεκδικήσει την πρόκριση σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας, εφόσον οι Ισλανδοί κερδίσουν αύριο τους Σκοπιανούς.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε μεγάλη προσπάθεια, αλλά επηρεάστηκε από το φανατικό κλίμα που δημιούργησαν 3.000 και πλέον Σκοπιανοί που προκαλούσαν από το πρώτο λεπτό μέχρι το τέλος και αποδοκίμασαν έντονα τον Εθνικό μας ύμνο.

Επίσης μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος έπαιξαν και οι Βόσνιοι διαιτητές που σε πολλές περιπτώσεις ευνόησαν τους γηπεδούχους και άφησαν ατιμώρητο το σκληρό παιχνίδι της άμυνας των Σκοπιανών.

Ταυτόχρονα πολλά ατού της ελληνικής ομάδας βρέθηκαν σε κακή ημέρα, ενώ οι Σκοπιανοί είχαν εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας από τα 9 μέτρα, κάτι για το οποίο σαφέστατα ευθύνεται η άμυνα της Εθνικής μας.

Η διαφορά ξέφυγε στο διάστημα 17-25, όπου η Ελλάδα δέχθηκε ένα σερί 6-0 και οι Σκοπιανοί μετέτρεψαν το 10-7 σε 16-7.

Η Εθνική μείωσε με 3 γκολ του Δομπρή και ένα του Κρεμαστιώτη και πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 16-11. Στο δεύτερο μέρος άλλο ένα άσχημο 7λεπτο έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ξεφύγουν με +10 (21-11) και κάπου εκεί «καθάρισαν» το ματς.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής και μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Κώστας Βιολιτζής, σχολίασε: «Διαχείριση συναισθημάτων, καυτή ατμόσφαιρα και "εχθρική" διαιτησία μας απαγόρευσαν να μπούμε στο παιχνίδι της διεκδίκησης ενός θετικού αποτελέσματος. Οι Έλληνες αθλητές αποδεικνύουν κάθε μέρα εδώ στα Σκόπια ότι δεν υπάρχουν καλές και κακές φουρνιές στο ελληνικό χάντμπολ».

Ο προπονητής της Ελλάδας Στέλιος Σεϊρεκίδης τόνισε: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Τα παιδιά έδωσαν ότι μπορούσαν. Σίγουρα αν είχαμε καθαρό μυαλό και περισσότερη υπομονή θα μπορούσαμε να είμαστε πιο κοντά στο σκορ. Αλλάξαμε άμυνες, προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την πορεία του ματς, αλλά δεν τα καταφέραμε. Τα παιδιά έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Η προσπάθεια συνεχίζεται».

Ο αριστερός ίντερ Χριστόδουλος Μυλωνάς είπε: «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο ματς σε μία δύσκολη έδρα. Ξεκινήσαμε νωθρά με αποτέλεσμα να βρεθούμε από νωρίς πίσω στο σκορ και οι αντίπαλοι άρχισαν να χτίζουν διαφορά ασφαλείας. Προς το τέλος του ημιχρόνου μειώσαμε, αλλά με κακές επιλογές επιθετικά και αμυντικά βρεθήκαμε να χάνουμε με 10 γκολ στις αρχές του δευτέρου μέρους και έτσι ήρθε φυσιολογικά η ήττα».

Η Ελλάδα ολοκληρώνει αύριο την παρουσία της κόντρα στην Ιταλία (17:00)

ΕΛΛΑΔΑ- ΠΓΔΜ 22-30 (11-16)
ΕΛΛΑΔΑ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Δομπρής 5, Κρεμαστιώτης 4, Σεϊρεκίδης 4, Ιωάννου 3, Μπάγιος 3, Μυλωνάς 2, Αραπακόπουλος 1, Καφαντάρης 1, Μπουκοβίνας, Χατζηβακαλέλης, Χερουβείμ, Δέσπος, Κεδέρης, Μιχαηλίδης, Πασσιάς, Ζλατάνος.
Διαιτητές: Γιόβιτς- Αρναούτοβιτς, δίλεπτα: 5-5, πέναλτι: 3/3-3/6.

Βαθμολογία (σε 2 ματς)
1. ΠΓΔΜ 4
2. Ελλάδα 2
3. Ισλανδία 2
4. Ιταλία 0