Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΓΝΩΜΗ

pappas

Του Αποστόλη Παππά

Παρά το αρνητικό κλίμα στη χώρα μας, την τάση φυγής της γενιάς μου προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τα βιώματα μου όσον αφορά το πως επιδρούν στη ζωή μας οι πολιτικοί διαχωρισμοί , τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και η ελεύθερη αγορά, εξακολουθώ να πιστεύω ότι 50.000 νοήμονες άνθρωποι μπορούν να οργανώσουν, ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα, μια καλύτερη κοινωνία. Όντας δήμος με ιστορία που χάνεται μέσα στους αιώνες, έχουμε τις βάσεις, τα ιστορικά παραδείγματα και πλέον τις γνώσεις ώστε να δράσουμε οργανωμένα, στοχευμένα και με συνέπεια προς το αυτονόητο, το κοινό συμφέρων. Αρκεί να αφήσουμε πίσω απαρχαιωμένες αντιλήψεις και ατελέσφορες πολιτικές, και να εμπιστευτούμε το όραμα,την ευρηματικότητα, την ακεραιότητα, την κρίση και την εργατικότητα των νέων ανθρώπων οι οποίοι αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου.

Πρωταρχικοί στόχοι θεωρώ λοιπόν πως θα πρέπει να είναι η αξιοποίηση και η συνεχής εξέλιξη των δυνατοτήτων όλων των δημοτών και η υλοποίηση επενδύσεων στον παραγωγικό τομέα, στην εκπαίδευση, στον τουρισμό και στον πολιτισμό, είτε από κρατικά κονδύλια και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις είτε από τον ιδιωτικό τομέα. Θεωρώ μείζονος σημασίας θέματα την ελλιπή εκπαίδευση και κοινωνική παιδεία και, βεβαίως, την ανεργία, τον δοκιμαζόμενο παραγωγικό τομέα και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Απαραίτητα στοιχεία για τη σωστή οργάνωση και λειτουργία του δήμου είναι επίσης η συλλογική δράση, η συμμετοχή και η ενημέρωση των δημοτών.

Μπορεί η κατάσταση να είναι δύσκολη, αλλά ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος. Είναι στο χέρι του καθένα μας να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει και να δεχθεί τις συνέπειες. " Η φυγή δεν είναι νίκη, τ΄όνειρο είναι τεμπελιά, και μόνο το έργο μπορεί να χορτάσει την ψυχή και να σώσει τον κόσμο".

Παππάς Αποστόλης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δήμου Βέροιας με το συνδυασμό «Δράση με γνώση» του υποψήφιου δημάρχου Κ. Βοργιαζίδη