Ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας τίμησε με πολιτικό μνημόσυνο τον Γιώργο Πράπα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΔΙΑΦΟΡΑ

vlaxoi ktirio

Μια λιτή και σεμνή τελετή διοργάνωσε ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας την περασμένη Τετάρτη στο «σπίτι» των Βλάχων, στις 8:30 το βράδυ, πραγματοποιώντας πολιτικό μνημόσυνο, με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον αδόκητο και απρόσμενο θάνατο του πρώην προέδρου, αγαπητού και καλού φίλου Γιώργου Πράπα, του γνωστού γυναικολόγου.

Ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, Κος Τάκης Γεωργίου και αδερφικός φίλος του εκλιπόντος, παρουσίασε με τη σύντομη ομιλία του , τη διαδρομή του Γιώργου Πράπα από τα παιδικά του χρόνια, τις σπουδές του στη Βιέννη, τον αδαμάντινο χαρακτήρα και την κοινωνική και επιστημονική καταξίωσή του ως γιατρού επιστήμονα και αγαπητού σε όλους συμπολίτη στην κοινωνία της Βέροιας.

Ακολούθησε προβολή ολιγόλεπτης ταινίας με φωτογραφίες και βίντεο, με χαρακτηριστικές στιγμές από τη ζωή και το πλούσιο έργο του Γιώργου Πράπα, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης και δάκρυα στους παρευρισκομένους που είχαν γεμίσει την αίθουσα προβολών του Συλλόγου. Η άψογη επιμέλεια του βίντεο που έγινε από τον κ. Τάκη Καραγιάννη έδωσε την αφορμή να πουν δυο λόγια αυθόρμητα από καρδιάς για τον εκλιπόντα, φίλοι που πήραν το λόγο.

Με μεγάλη συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια παρακολούθησαν τη σεμνή τελετή η αδελφή του εκλιπόντος κ. Ροζαλία Τσιαμήτρου και η σύζυγος και αγαπημένη σύντροφος του Γιώργου Πράπα, κ. Νίκη Πράπα –Αηδονίδου, η οποία και ευχαρίστησε το Δ.Σ του Συλλόγου και όλους τους συμμετέχοντες στην τιμητική αυτή βραδιά.